Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 782 kJ / 665 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,00 g |
Tuky | 21,54 g |
Vláknina | 7,93 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 14,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso jsem promíchala se všemi ingrediencemi, osolila, opepřila podle chuti a nechala v lednici odpočinout. Když se směs takto připraví klidně i den dopředu, je to jen a jen dobře.
Krok 2: Před tvorbou samotných párků (klobásek) jsem maso tak na půlhodinky vytáhla z lednice. Pak jsem si vždycky odebrala kousek, rozválela na delší tenký váleček, který jsem zabalila do omyté bránice. Stačí opravdu jen lehce zabalit, aby se jen konce bránice mírně překrývaly a na okrajích, aby bylo maso zabalené.
Krok 3: Bránice je tam hlavně, aby maso drželo hezký tvar a člověk se nebál, že se pak rozpadne. Je dobré balit do jemnějších částí bránice a hrubé kusy uřezávat, klobásky pak bývají tužší. Z masa mi vyšlo 10 párků.
Krok 4: Párky jsem nakonec osmahla na grilovací pánvi. U té délky je třeba počítat s tím, že se při smažení maso stáhne, takže budou menší.
Krok 5: Bagetky jsem si rozkrojila, spodek vystlala ledovým salátem a paprikou a buď hořčicí nebo kečupem, pak jsem do nich dala po 1 párku, po stranách jsem nastrkala kolečka kyselé okurky a navrch zdobila kyselým zelím a osmahlou cibulkou.
Zveřejněno 28. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí hot dog
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVLR
Moje poznámka
Domácí hot dog
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVLR
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 15 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 16 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 16 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 16 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 12 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 14 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 14 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 15 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 15 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 17 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 17 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 17 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 17 hodinami
Tématické fráze:
hot dog recept,
domaci hot dog,
hotdog recept,
recept na hot dog,
domaci hotdog,
americký hot dog recept,
hot dog recepty,
recept hot dog,
domácí hod dog,
hot dog,
domácí hoddog,
hot dogy,
jak udělat hot dog,
pečivo na hod dog,
hod dog,
recept na hot - dog,
hotdog recepty,
hod dog recept,
pečivo na hot dog,
recepty hotdog
Suroviny:
plec vepřová,
petržel,
pažitka,
paprika sušená sladká,
cibule,
česnek,
špek,
kmín mletý,
sůl,
pepř,
chilli,
bránice,
pečivo,
zelenina,
zelí kysané,
cibule,
hořčice,
kečup sladký
Komentáře (7)
zujali:
...a vypadá asi takto:
https://www.reznictvibrabec.cz/www-reznictvibrabec...
To čemu se běžně ale říká bránice, se správně nazývá blána bobřišnice. To je výborná věc, protože blána má tukové žilky a např. sekana, pečená v tzv. bránici (správně v pobřišnici) je mimořádně chutná. Kdo jí používá, dobře dělá.
Jen namátkou z netu:
Vepřová bránice
Vepřová bránice je ve skutečnosti část pobřišnice. Je to tukem protkaná síťka, která má překvapivě mnoho způsobů využití a je naprosto nedoceněná. Dá se do ní zabalit jakékoli sušší maso, kterému dodá šťavnatost a úžasnou chuť, i různé nádivky, sekaná a maso na gril.
Další popis tukové (nepravé) "bránice" z netu:
Bránice je tuková blána, která obaluje střeva a je výborná při pečení masa. V těle prasete odděluje játra, srdce a plíce. Poznáte ji podle toho, že vypadá trochu jako krajka.
Snad jsem to vysvětlila dost srozumitelně.
Jj, vypadají
...ale hot dog to není ani kdyby to bylo nazváno Domácí "hot dog"