Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub – pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a citronem. Je sladkokyselá a houby v ní jsou uvařené na skus.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 172 kJ / 2 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,84 g |
Tuky | 105,33 g |
Vláknina | 41,90 g |
Cholesterol | 547 mg |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,66 g |
Sacharidy | 338,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/905Z
Moje poznámka
Lišky na smetaně s domácím knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/905Z
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 5 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 7 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 8 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 7 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 7 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 8 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 8 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 9 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 9 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 10 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 10 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 11 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 11 hodinami
Suroviny:
houby lišky,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
bobkový list,
šťáva citronová,
cukr krupice,
vývar zeleninový,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
droždí sušené,
vejce,
mléko
Komentáře (16)
a ty lisky trvaji strasne dlouho, nez je umyju, ma nekdo pro me tip?
RubyRom: Kulajda s liškami - tak to už je provokace!