Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 185 kJ / 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,05 g |
| Tuky | 21,31 g |
| Vláknina | 6,06 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 18,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy.
Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenká půlkolečka a oboje také přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme. Krok 2: Olej prošleháme s octem a troškou cukru, vzniklou emulzi vlijeme do salátu a opět opatrně promícháme.
Nakonec posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.
Před podáváním necháme salát asi hodinu odležet v chladu.
Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenká půlkolečka a oboje také přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme. Krok 2: Olej prošleháme s octem a troškou cukru, vzniklou emulzi vlijeme do salátu a opět opatrně promícháme.
Nakonec posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.
Před podáváním necháme salát asi hodinu odležet v chladu.
Zveřejněno 19. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánský tuňákový salát s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l456
Moje poznámka
Toskánský tuňákový salát s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l456
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 18 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 20 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře s bílou paprikou v medově hořčičné šťávě
LucikG před 27 minutami
Špagety aglio e olio
DavikEvik před 39 minutami
Pečené maso
Anytram před 1 hodinou
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 1 hodinou
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 2 hodinami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 2 hodinami
Domácí česnečka
Milan68 před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 3 hodinami
Tématické fráze:
fazolový salát,
fazolový salát s tunákem,
tunakovy salat,
fazolový salát recept,
fazolový salát recepty,
tunakovy salat s fazolemi,
tuňákový salát recept,
toskánský salát,
salát z tuňáka,
saláty recepty,
salát s tuňákem z konzervy,
salát s tuňákem,
recepty,
recept na fazolový salát,
tuňák recepty,
salát s s tunakem,
fazolový salát-recept,
recept na tuňákový salát recept,
recept na salát z tuňáka,
recept na tuňákový salát
Suroviny:
fazole ve slaném nálevu,
tuňák v konzervě,
cibule červená,
rajče,
ocet jablečný,
olej olivový,
sůl,
pepř,
cukr,
petrželka hladkolistá
Komentáře (9)
A dovolím si poznámku k předchozí diskusi: Toskánsko totiž není tak úplně typická Itálie (i po stránce kuchyně), takže toskánský recept se opravdu nemusí zdát každému Vlachovi (tj. Italovi) typicky italský.
No, ještě jsem nepotkal Vlacha, který by do octovo-olejové zálivky přidal cukr
Pokud tak učiním já, tak Italové, ti s vychováním, dělají že to nevidí a pokud jsou to mí přátelé, tak protočí panenky a oči pak vyvrátí v sloup