Marocké kuře s harissou, olivami a citronem
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 477 kJ / 1 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,34 g |
Tuky | 27,49 g |
Vláknina | 14,93 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 944 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 91,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme všechno koření a přidáme sůl. Kuřecí prsa posypeme směsí koření a tu důkladně promasírujeme prsty do masa.
Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej a na střední teplotě opečeme kořeněná prsa, asi 6 minut z každé strany. Prsa z kastrolu vyjmeme a dáme stranou.
Krok 3: Do kastrolu po pečení kuřete dáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme asi 5 minut, aby zesklovatěla. Přidáme nadrobno nasekaný nebo prolisovaný česnek a zázvor. Promícháme a necháme zpěnit několik minut.
Krok 4: Nasekáme si petrželku a mátu. S přidáním počkejte až na závěr. Decentně s tou mátou, pokud se trochu bojíte jejího aroma. Ale nemusíte mít obavy, stačí pár lístků, pak všechny chutě se nakonec propojí.
Krok 5: Přidáme trochu vývaru, med, na plátky nakrájený citron, olivy a harissu. Promícháme, přivedeme k varu a dolijeme vývar. Znovu přivedeme k vau. Nyní do kastrolu vrátíme opečená kuřecí prsa, snížíme teplotu a zakryjeme. Vaříme 30 minut. V závěru vaření přidáme nasekanou petržel a trochu nasekané máty. Ještě zakryjeme, vypneme vařič a necháme dojít.
Krok 6: Podáváme s rýží. Petrželka na ozdobení nic nepokazí.
Zveřejněno 31. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocké kuře s harissou, olivami a citronem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QG40
Moje poznámka
Marocké kuře s harissou, olivami a citronem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QG40
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 5 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 5 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 5 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 5 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 3 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 4 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 4 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 4 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 6 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 6 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 6 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty s harissou,
kuře pecene s olivami citronem a rajcaty,
kure pecene s citronem rajcaty a olivami,
kuře s harisou,
marocke kure,
pečené kuře s harissou,
marocké kuře s rýží,
marocké citronové kuře,
marocké kuře na medu,
kuře plněné olivami
Suroviny:
prsa kuřecí,
olivy zelené,
vývar kuřecí,
citron,
cibule,
česnek,
skořice mletá,
kmín drcený,
kurkuma,
pepř cayenský,
zázvor čerstvý,
sůl,
pepř,
harissa,
med,
petrželka,
máta,
olej olivový
Komentáře (2)