Zelňačka z uzeného vývaru a masa
Objevte kouzlo tradiční zelňačky připravené z uzeného vývaru a šťavnatého masa! Tato polévka je dokonalou kombinací kysaného zelí, jemného uzeného masa a bohaté chuti, která vás zahřeje i zasytí.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 815 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,03 g |
Tuky | 37,09 g |
Vláknina | 13,16 g |
Cholesterol | 74 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 56,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit se solí zvlášť do hrnce.
Krok 2: Vývar přivedeme k varu a přidáme zelí i s nálevem. Společně uvaříme s kmínem a solí (s tou opatrně, vývar už bývá dost slaný).
Krok 3: Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Zasypeme moukou, po chvíli paprikou a krátce orestujeme. Jíšku přidáme k zelí a povaříme.
Krok 4: Před koncem vsypeme uvařené brambory, nakrájené maso a přilijeme sladkou smetanu.
Krok 5: Společně necháme jen chviličku povařit, aby se smetana nesrazila. Dochutíme, případně dosladíme, pokud je zelí moc kyselé.
Krok 6: Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.
Zveřejněno 12. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka z uzeného vývaru a masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0Qx
Moje poznámka
Zelňačka z uzeného vývaru a masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0Qx
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 10 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 11 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
Evellinka před 26 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 9 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 10 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 10 hodinami
Tématické fráze:
zelnacka s uzenym masem,
zelnačka z uzených žeber,
zelnačka z uzených žeber,
polévka zelňačka s uzeným masem,
zelňačka s uzených žeber,
zelňačka z kyselého zelí s uzeným masem,
vývar z uzených žeber,
zelnačka polévka s uzeným,
recept na zelňačku s uzeným masem,
zelnacka s uzenym,
vývar z uzeného,
uzena zelňačka,
zelňačka recept,
zelnačka z uzenych uzených žeber,
zelňačka z uzeným masem,
uzený vývar,
zelňačka z kyselého zelí a žeber,
zelňačka z kyselého zelí a uzeným masem,
zelnacka z zeber,
zelná polévka z kolene
Suroviny:
vývar masový,
maso uzené,
zelí kysané,
brambory,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
smetana na vaření,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
smetana kysaná
Komentáře (21)
Sráží se vám smetana? Nu...neumíte vařit.
Jestli smetanu ohřejete a pak vlijete do něčeho horkého, tak se nesrazí...
https://www.toprecepty.cz/recept/14931-uzena-zelna...
smím se zeptat, to jste vařila obě?
I u nás je tato zelňačka v oblibě