Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 428 kJ / 1 297 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,69 g |
| Tuky | 56,42 g |
| Vláknina | 33,90 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 43 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 172,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře řádně omyjeme, osušíme a osolíme jak na povrchu, tak zevnitř. Následně kuře rovnoměrně posypeme kmínem i majoránkou ze všech stran. Pod kůži na prsou vložíme 2 silnější plátky másla a do dutiny kuřete vložíme jedno celé, neloupané jablko. Druhé jablko zbavíme slupky, jadřince a stopky, pokrájíme ho na tenčí plátky a pokryjeme s nimi dno pekáče.
Krok 2: Do pekáče vložíme připravené kuře prsíčky dolů, podlijeme vodou, vložíme zbylé dva silnější plátky másla a pečeme v troubě při 180-200°C. Kuře nezapomeneme pravidelně podlévat, aby se nevysušilo.
Krok 3: Po hodině pečení kuře z trouby vyjmeme, otočíme ho prsíčky nahoru a pečeme opět hodinu při stejné teplotě, dokud kuře nezíská krásně zlatou barvu. Nezapomeneme na pravidelné polévání masa výpekem.
Krok 4: S blížícím se koncem pečení připravíme karamelizovaná jablka.
Jablka zbavíme slupky, jadřince i stopky, překrojíme je na půl a pokrájíme na větší kostky (plátky by se rozpadaly).
V pánvi rozpustíme máslo. Do rozpáleného másla začneme za stálého míchání přisypávat cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
Když se cukr rozpustí, přidáme do něj lžíci citronové šťávy a pokrájená jablka, mícháme a obalujeme kousky karamelem. Dbáme, aby se karamel nespálil. Krok 5: Kuře máme upečené a nyní se pustíme do omáčky.
Vezmeme rendlík, ve kterém necháme rozpustit máslo. Cibuli očistíme, nakrájíme na drobno a na másle opečeme do zlatavé barvy. Poté k cibuli slijeme obsah pekáče, ve kterém se kuře peklo, a přivedeme k varu. Z trochy mouky a vody připravíme hladkou jíšku, tzv. ameriku, kterou do omáčky vléváme po troškách za stálého míchání, dokud nebudeme s hustotou spokojeni. Dochutit můžeme cukrem či solí. Krok 6: Na porci dáváme jeden kus masa (stehno, prso,...), zhruba dvě lžíce karamelizovaných jablek i s karamelem a trochu omáčky.
Podáváme s bramborovou kaší, dýňovým či batátovým pyré.
Jablka zbavíme slupky, jadřince i stopky, překrojíme je na půl a pokrájíme na větší kostky (plátky by se rozpadaly).
V pánvi rozpustíme máslo. Do rozpáleného másla začneme za stálého míchání přisypávat cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
Když se cukr rozpustí, přidáme do něj lžíci citronové šťávy a pokrájená jablka, mícháme a obalujeme kousky karamelem. Dbáme, aby se karamel nespálil. Krok 5: Kuře máme upečené a nyní se pustíme do omáčky.
Vezmeme rendlík, ve kterém necháme rozpustit máslo. Cibuli očistíme, nakrájíme na drobno a na másle opečeme do zlatavé barvy. Poté k cibuli slijeme obsah pekáče, ve kterém se kuře peklo, a přivedeme k varu. Z trochy mouky a vody připravíme hladkou jíšku, tzv. ameriku, kterou do omáčky vléváme po troškách za stálého míchání, dokud nebudeme s hustotou spokojeni. Dochutit můžeme cukrem či solí. Krok 6: Na porci dáváme jeden kus masa (stehno, prso,...), zhruba dvě lžíce karamelizovaných jablek i s karamelem a trochu omáčky.
Podáváme s bramborovou kaší, dýňovým či batátovým pyré.
Zveřejněno 3. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře á la kachna s karamelizovanými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z202
Moje poznámka
Kuře á la kachna s karamelizovanými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z202
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 4 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 9 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 17 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno před 21 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 11 minutami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 27 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 1 hodinou
Bramboračka
artistichideaway před 3 hodinami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 4 hodinami
Jogurtová buchta
1anoli1 před 4 hodinami
Cuketové řezy s mákem
HelenaR před 4 hodinami
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 6 hodinami
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 8 hodinami
Suroviny:
kuře,
jablko,
kmín celý,
majoránka sušená,
máslo,
voda,
sůl,
jablko,
cukr krystal,
máslo,
šťáva citronová,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
voda
Komentáře (6)
P.S. doporučuji nahlédnout na možnost starší verze receptu a kouknout co moderátorka opravila podle pravidel