Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 621 kJ / 2 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,36 g |
Tuky | 66,15 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 596 mg |
Sodík | 331 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 322,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Knedlík:
Měkký tvaroh smícháme s prosátou moukou se špetkou soli a přidáme čerstvé žloutky. Na pracovní desce dobře propracujeme a uhněteme hladké a tvárné těsto, které se nelepí na ruce. Do pěti minut bude hotovo. Krok 2: Těsto necháme pod utěrkou chvilku odpočinout a zatím si můžeme postavit na kamna hrnec s vodou, ve které budeme knedlíky vařit. Krok 3: Těsto lehce podsypeme moukou a rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme přiměřeně velké čtverečky, do kterých balíme vždy po jedné jahodě. Krok 4: Každý knedlík dobře zabalíme v dlani a zaváříme do vroucí vody. cca po 8 minutách vyplavou na hladinu a to znamená že je musíme vyndat z vody ven. Krok 5: Jahodová omáčka:
Protože je jahod dost, udělám si jahodovou omáčku se smetanou.
Smetanu zahřeji v kastrolku a přidám hladce rozmačkané jahody s cukrem. Vše krátce společně prohřeji a servíruji s knedlíky.
Měkký tvaroh smícháme s prosátou moukou se špetkou soli a přidáme čerstvé žloutky. Na pracovní desce dobře propracujeme a uhněteme hladké a tvárné těsto, které se nelepí na ruce. Do pěti minut bude hotovo. Krok 2: Těsto necháme pod utěrkou chvilku odpočinout a zatím si můžeme postavit na kamna hrnec s vodou, ve které budeme knedlíky vařit. Krok 3: Těsto lehce podsypeme moukou a rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme přiměřeně velké čtverečky, do kterých balíme vždy po jedné jahodě. Krok 4: Každý knedlík dobře zabalíme v dlani a zaváříme do vroucí vody. cca po 8 minutách vyplavou na hladinu a to znamená že je musíme vyndat z vody ven. Krok 5: Jahodová omáčka:
Protože je jahod dost, udělám si jahodovou omáčku se smetanou.
Smetanu zahřeji v kastrolku a přidám hladce rozmačkané jahody s cukrem. Vše krátce společně prohřeji a servíruji s knedlíky.
Zveřejněno 19. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové jahodové knedlíky s jahodovou merendou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ll0A
Moje poznámka
Tvarohové jahodové knedlíky s jahodovou merendou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ll0A
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
tvarohové knedlíky plněné jahodami,
jahodová omáčka na knedlíky,
tvarohové jahodové knedlíky,
tvarohové knedlíky s jahodami,
jahodove knedliky,
jahodová omáčka se smetanou,
recept na jahodové tvarohové knedlíky,
jahodová merenda,
tvarohové knedliky,
tvarohové jahodové knedlíky recept,
tvarohove knedliky s jahodam,
recept na tvarohové ovocné knedlíky a jahodovou omacku,
recept na jahodovou omáčku ke knedlíkům,
tvarohové knedlíky se smetanou a jahodami,
knedlíky z tvarohového těsta s jahodovou omáčkou,
top recepty tvarohový jahodový knedlíky,
plneny knedliky jahodam,
omačka na jahodové knedlíky,
recept na tvarohové knedlíky plněné jahodami,
jahodova knedliky
Suroviny:
tvaroh měkký,
mouka polohrubá,
sůl,
žloutek,
smetana zakysaná,
jahody,
cukr
Komentáře (5)