Noky s "boloňskou" omáčkou

Suroviny

300 g mletého masa
1 cibule
bramborové noky
krájená rajčata
rajčatový protlak (menší)
bazalka
parmezán
olivový olej
koření – sůl, pepř, oregáno, tymián

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme mleté maso. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme špetku oregána a tymiánu, dáme krájená rajčata a rajčatový protlak. Směs promícháme a podlijeme trochou vody nebo vývaru, pokud máme. Plotnu snížíme na minimum a necháme cca 10 minut probublávat.

  2. Noky dáme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové.

  3. Na talíři servírujeme s čerstvou bazalkou a hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu Noky s "boloňskou" omáčkou

Tématické fráze: noky s omáčkou mleté maso s noky gnocchi s boloňskou omáčkou noky mleté maso bramborové noky s omáčkou noky a rajčata bolonské gnocchi noky k omacce gnocchi s boloňská omáčka noky z mletého masa recept noky s omáčkou noky k rajské omáčce omacky s noky mleté maso s nokama noky z mletého v rajské omáčce top recepty bolonska gnocchi bolognese gnoči s bolonskou omáčka gnocchi boloňská omáčka top recepty noky s omačkou