Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 683 kJ / 1 119 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,19 g |
Tuky | 70,11 g |
Vláknina | 3,15 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 18,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku nakrájíme a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky pokrájené osolené maso. Rychle orestujeme, zasypeme paprikou, česnekem a kmínem, zalijeme vodou.
Krok 2: Na mírném plameni dusíme cca hodinu nebo déle, dokud maso nezměkne. Na závěr guláš jemně zahustíme bezlepkovou jíškou. Podávala jsem s bramborovou kaší, ale můžete si zvolit i jinou přílohu, například klasické pečivo.
Zveřejněno 13. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené vepřové s bezlepkovou jíškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XgPl
Moje poznámka
Dušené vepřové s bezlepkovou jíškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XgPl
Nejnovější recepty
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 2 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 12 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 2 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 5 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 5 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 6 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 7 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 8 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 8 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 11 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 11 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibulka lahůdková,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
olej slunečnicový,
sůl mořská,
česnek sušený,
voda,
jíška
Komentáře (6)
Já bych to asi nazvala něco jako dušené vepřové s bezlepkovou jíškou....
Ale "gulášu" a "gulášku" z vepřového v podobném stylu je tu víc....nebudu tu začínat debatu co je to GULÁŠ, že
Promiňte, ale nemohu se zbavit dojmu, že vy račte zmršit každý rcp
***
No a pokud by cibule bylo takové množství jaké je v těchto končinách obvyklé, tak jídlo není ani potřeba dále zahušťovat, že