Naložená zelenina v soli
Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin, zeleninových polévek, nebo sekané.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 825 kJ / 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,28 g |
Tuky | 3,04 g |
Vláknina | 55,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 957 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 59,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky vhodné do mlýnku na maso. Mlýnek by měl být nejlépe elektrický s nástavcem s malými až středními otvory.
Krok 2: Očištěnou a umytou zeleninu umeleme, necháme chvíli odpočinout a pustit šťávu.
Krok 3: Pak bereme do obou rukou větší hrsti namleté zeleniny, lehce ji zmáčkneme, aby pustila přebytečnou vodu a dáváme do předem zvážené mísy.
Krok 4: Zbylou tekutinu vypijeme nebo přidáme do jídla. Po zvážení zeleniny navážíme sůl, 1/3 váhy zeleniny. Rukou zeleninu promícháváme a přisypáváme sůl a aromat. Směs musí být dobře promíchaná.
Krok 5: Nakonec natlačíme do meších čistých sklenic, upěchujeme, uzavřeme čistými víčky a dáme do lednice, kde vydrží dlouho.
Zveřejněno 10. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Naložená zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMRw
Moje poznámka
Naložená zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMRw
Nejnovější recepty
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 14 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 17 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 14 minutami
Salát z krabích tyčinek
Sahula před 14 minutami
Surimi salát
Sahula před 22 minutami
Kedlubny s uzenými kuřecími stehny
Sahula před 33 minutami
Vepřová játra dušená
Jirkavs před 55 minutami
Lehký cottage salát
Fitulka před 1 hodinou
Bublanina II
dejvi01 před 1 hodinou
Rajčatová polévka s nudlemi
Aknytsirk před 1 hodinou
Polévka s krupicí a vejcem
Adinkaa před 2 hodinami
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 3 hodinami
Suroviny:
mrkev,
petrželka kořenová,
celer,
pórek,
kedlubna,
kapusta růžičková,
květák,
libeček,
petrželka zelená,
cibulka lahůdková,
sůl,
Komentáře (5)