Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 434 kJ / 3 928 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,63 g |
| Tuky | 251,40 g |
| Vláknina | 5,30 g |
| Cholesterol | 630 mg |
| Sodík | 62,50 g |
| Sůl | 155,91 g |
| Sacharidy | 293,00 g |
Postup přípravy
Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií.
Z cukru, soli a čertvě mletého pepře umícháme směs.
V této směsi obalíme lososa ze všech stran. Část směsi vsypeme do uzavíratelné dózy velikosti lososa a zbytek směsi nasypeme na něj. Celý losos by měl být obalený ze všech stran. Celou dózu můžeme zavakuovat, nedostane se tak k rybě vzduch, nebo pokud není vakuovačka, uzavřít. Uložíme do lednice na 24-30 hodin, podle velikosti lososa. Po této době lososa vyjmeme, dobře omyjeme vodou, osušíme a uložíme do těsné folie nebo ihned použijeme. Vakuovaný vydrží v lednici několik dní. Krok 2: Rolky s avokádem.
Avokádo nakrájíme na tenké plátky, které pokapeme citronovou šťávou a klademe je lehce přes sebe na folii.
Vytvoříme z plátků obdélník, na který uložíme kus gravlaxu a pevně smotáme i s folíí. Uložíme do chladu na 2 hodiny nejméně. Poté krájíme jako sushi a ozdobíme jemně strouhanou ředkvičkou. Krok 3: Minitataráčky.
Do 1/3 tvořítka na dortíky vložíme směs z gravlaxu, limety, šalotky papričky a limetové šťávy - vše pokrájené na malé kousíčky. Druhou třetinu vyplníme pěnou z Lučiny a avokáda ochucenou koprem. Poslední třetinu opět vyplníme směsí z gravlaxu. Vytlačíme z tvořítka a takto uděláme i ostatní tataráčky. Ozdobíme olivou nebo dle chuti. Krok 4: Sýrová roláda.
Plátky sýra rozložíme na plech s papírem a necháme povolit v troubě na 60-70 °C asi 10 minut.
Z Lučiny a Smetanita ušleháme pěnu, dosolíme a opepříme. Tuto směs rozmažeme na roztavený sýr.
Poklademe gravlaxem, krevetami a kaviárem a pevně stočíme. Zabalíme do folie a necháme chladit alespoň 2 hodiny. Krok 5: Poke bowl.
Do vhodné misky na dno vložíme rýži, navrstvíme ostatní složky, zelenina by měla převažovat a dozdobíme klíčky, semínky a japonskou majonézou.
Zveřejněno 5. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí gravlax & luxusní lahůdky z gravlaxu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ErVW
Moje poznámka
Domácí gravlax & luxusní lahůdky z gravlaxu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ErVW
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 40 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sachr cukroví
adela. před 5 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
cukr krystal,
pepř mletý,
vodka,
avokádo,
ředkvičky,
šťáva citronová,
pasta wasabi,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
křen,
sůl,
cibule šalotka,
chilli paprika čerstvá,
lučina,
avokádo,
kopr čerstvý,
olivy černé,
sýr plátkový,
lučina,
kaviár,
krevety,
rýže,
zelenina,
klíčky,
omáčka sojová,
majonéza,
semínka sezamová
Komentáře (3)