Srnčí svíčková
Srnčí maso je velice jemné, svíčkovou doporučujeme k minutkové úpravě v podobě medailonků, vzhledem k její křehkosti upřednostňujte úpravu vcelku. Srnčí maso obsahuje velmi málo tuku a nesvědčí mu příliš dlouhá úprava při vysokých teplotách – snadno se totiž vysuší.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 156 kJ / 2 666 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 153,51 g |
Tuky | 193,22 g |
Vláknina | 11,05 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 4,06 g |
Sůl | 10,10 g |
Sacharidy | 72,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso prošpikujeme, zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, maso na výpeku opečeme.
Krok 2: Když je maso opečené, vyndáme ho. Do výpeku dáme koření a necháme chvilku restovat. Krásně to ten základ ovoní.
Krok 3: Přidáme cibuli nakrájenou na drobno a očištěnou zeleninu, nakrájenou na kostičky, restujeme, až zelenina krásně zhnědne.
Krok 4: Pak přidáme 2 lžíce cukru, ještě chvilku restujeme, přidáme citronovou šťávu, promícháme, vložíme maso, osolíme, podlijeme vlažnou vodou, přidáme bujon a dusíme, až je maso měkké. Pak vyndáme a uchováme v teple.
Krok 5: Koření vybereme, zeleninu propasírujeme, zalijeme smetanou a provaříme.
Krok 6: Maso nakrájíme a vrátíme do omáčky, necháme prohřát a podáváme.
Zveřejněno 26. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k6RJ
Moje poznámka
Srnčí svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k6RJ
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 1 hodinou
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 12 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 13 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 14 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 15 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 16 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 18 hodinami
Tématické fráze:
svíčková ze srnčího masa,
svíčková ze srnčího,
srnčí recepty,
svíčková ze srnky,
srnčí svíčkova na smetaně,
mořidlo na srnčí maso,
mořidlo na svíčkovou,
srnčí svíčková,jak naložit,
srnčí,
recept na srnci svickovou,
recepty na srnčí maso svíčková,
nálev na maso na svíčkovou,
srnci na svickovou,
jak se naklada svickova,
srnčí maso svíčková,
svickova z srnciho,
jak naložit srnčí maso,
moridlo na srnci,
recepty ze srnčího,
svíčková mořidlo
Suroviny:
plec srnčí,
slanina uzená,
mrkev,
petržel,
celer,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
cukr,
citron,
voda,
bujón hovězí,
sůl,
smetana na vaření
Komentáře (22)
V poslední době ale vařím svíčkovou z tzv. falešné svíčkové a tu nenakládám do láku, ale pouze opepřím, vetřu čerstvě drcené koření (bobk.list, nové koření, špetka tymiánu)a zaleji přepuštěným máslem a nechám v chladu odležet.Nikdy nevařím, ale vždy peču, ale to už je o zvyku