Kropenaté řezy
Řezy na plech jsou oblíbeným moučníkem zejména na rodinný víkend. Využijte sezonu hrušek a připravte tyto kropenaté řezy. Vespod mají lahodný piškot, další vrstvu tvoří hrušková náplň a vše to zakrývá šlehačková náplň s čokoládou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 477 kJ / 7 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,85 g |
Tuky | 362,12 g |
Vláknina | 36,96 g |
Cholesterol | 2,20 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 3,01 g |
Sacharidy | 866,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli. Zašleháme žloutky.
Krok 2: Do žloutkové hmoty vmícháme mléko, mouku s kypřícím práškem, čokoládovou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Krok 3: Plech s vyvýšeným okrajem vyložíme pečícím papírem, rozetřeme těsto. Pečeme při 175 °C asi 30-35 minut. Korpus necháme vychladnout na plechu.
Krok 4: Na přípravu hruškové náplně oloupeme hrušky, odstraníme jádřince a hrušky nakrájíme na kostičky. Hrušky povaříme asi 7 minut ve 400 ml vody, cukrem, skořicovým cukrem a citrónovou šťávou.
Krok 5: Pudink smícháme se zbývající vodou a vlijeme do povařených hrušek. Za stálého míchání ještě asi 1 minutu povaříme. Hruškovou směs natřeme na korpus a necháme vychladnout.
Krok 6: Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě, přidáme asi 3 lžíce smetany a vymícháme.
Krok 7: Smetanu ušleháme, vmícháme čokoládu a jogurt.
Krok 8: Závěrem vmícháme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu.
Krok 9: Šlehačkovou náplň rozetřeme na úplně vychladlou hruškovou náplň a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 3. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kropenaté řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6WA
Moje poznámka
Kropenaté řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6WA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 8 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 8 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 17 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 9 minutami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 1 hodinou
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 8 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 10 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 11 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 11 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 12 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 14 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 14 hodinami
Tématické fráze:
úžasné řezy recepty s foto,
kousekdortu.cz,
ŕezy,
třený řez,
třené řezy,
cukrárna katka ostrava fotogalerie dorty,
vaše řezy,
řezy z třeného těsta,
ostrava řezy,
kousekdortu.cz recepty,
ořechový dort neskutečně dobrý,
prekrasne rezy,
kuchařka bahula,
řezy vlasta,
recepty na třené řezy,
žloutkove ŕezy,
aby byl pěkný ušlehaný sníh,
třené řezy s krémem,
pralinkov%c3%a9+rezy,
bahula tupey
Suroviny:
vejce,
máslo,
cukr krupice,
sůl,
mléko,
mouka hladká,
kypřící prášek,
rýže čokoládová,
hruška,
voda,
cukr krupice,
cukr skořice,
šťáva citronová,
pudink vanilkový,
smetana ke šlehání,
jogurt bílý,
čokoláda na vaření,
cukr vanilkový,
ztužovač želatinový
Komentáře (45)
Zleva - dortové želé, uprostřed želatinový ztužovač a vpravo želatina v plátcích.
Použití je napsáno na obalu, já preferuju tu želatinu v plátcích, dobře se dávkuje :)
by šlo z jablek ! ! Děkuji Jana
Je to fakt výborné a těším se, až se to do zítřka více rozleží...
Zasloužený bodík letí
děkuju za odpověď, vrhnu se na ně ve čtvrtek, v pátek je manžel ponese do práce, ale nevím, jestli je ubráním ve čtvrtek večer, manžel bude chtít určitě ochutnat :-P
Ty kávové vypadají dobře, už jsem si je dříve dala do oblíbených
Tak snad se to povede...