Dančí guláš s knedlíkem
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v dobře připraveném guláši se stane gurmánským zážitkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 706 kJ / 2 081 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,81 g |
Tuky | 123,12 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,13 g |
Sacharidy | 53,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dančí maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Orestujeme na tuku a pak maso vyjmeme.
Krok 2: Nakrájíme cibuli a špek nahrubo, přidáme do výpeku a orestujeme do hněda.
Krok 3: Zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme papriku a po chvilce podlijeme vínem a vrátíme maso.
Krok 4: Přidáme česnek, koření. Vaříme odkryté.
Krok 5: Přidáme protlak a přilijeme vývar.
Krok 6: Přiklopíme poklicí a vaříme doměkka.
Krok 7: Dochutíme zavařeninou a podle chuti dosolíme.
Krok 8: Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Zveřejněno 21. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí guláš s knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vK00
Moje poznámka
Dančí guláš s knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vK00
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 19 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 8 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 9 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 11 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 11 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 12 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 12 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 12 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 15 hodinami
Suroviny:
maso dančí,
špek,
víno červené,
cibule,
česnek,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
kmín drcený,
tymián sušený,
majoránka,
protlak,
paprika sušená sladká,
jalovec,
bobkový list,
brusinky zavařené,
voda,
mouka hladká
Komentáře (16)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0