 
		
Smažená vepřová játra
Tato pochoutka z vepřových jater je výborná a velmi rychle hotová. Játra obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na sádle do zlatova. Podáváme s brambory jako hlavní chod, nebo za studena s chlebem jako skvělou večeři.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 020 kJ / 1 439 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 215,70 g | 
| Tuky | 45,90 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 3,73 g | 
| Sodík | 1,22 g | 
| Sůl | 3,53 g | 
| Sacharidy | 40,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vepřová játra dobře opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky (játra při smažení mírně násobí svůj objem). Zásadně nesolíme, jelikož by byla játra tvrdá. Můžeme je pouze opepřit.
	Krok 2: Nachystáme na klasický trojobal hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Následně plátky jater obalíme v mouce, vejci a poté ve strouhance.
	Krok 3: Na rozpuštěném sádle v pánvi smažíme obalená játra pomalu z obou stran do zlaté barvy.
	Krok 4: Před servírováním nezapomeneme usmažená játra osolit.
	Krok 5: Podáváme s bramborem nebo bramborovým salátem. Výborná jsou i s chlebem za studena.
Zveřejněno 5. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Smažená vepřová játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgmG
Moje poznámka
					 
				
Smažená vepřová játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgmG
Nejnovější recepty
	
			 
	
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 1 hodinou
	
			 
	
	
Kuřecí čína
mcmiruska před 1 hodinou
	
			 
	
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 1 hodinou
	
			 
	
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 1 hodinou
	
			 
	
	
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 2 hodinami
	
			 
	
	
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
	
			 
	
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 3 hodinami
	
			 
	
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 13 hodinami
	
			 
	
	
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 16 hodinami
	
			 
	
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							smažená játra, 
						
						
							obalovana jatra, 
						
						
							obalovaná smažená játra, 
						
						
							vepřová játra obalovaná, 
						
						
							smažená játra recept, 
						
						
							smažené játra, 
						
						
							obalovaná vepřová játra, 
						
						
							obalované játra, 
						
						
							játra v trojobalu, 
						
						
							vepřová játra v trojobalu, 
						
						
							vepřová játra, 
						
						
							obalovaný játra, 
						
						
							vepřové játra, 
						
						
							vepřová játra recepty, 
						
						
							vepřová játra recept, 
						
						
							smazeny jatra, 
						
						
							smazene jatra recept, 
						
						
							játra smažená, 
						
						
							smažená játra v trojobalu, 
						
						
							smažení jater
						
					
						Suroviny:
						
							játra vepřová, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							sádlo vepřové
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (22)
Ja praví můj kámoš šéfkuchař z bratislavského Carltonu - kdo neví vařit, ať nedává recepty. Jenom se bude blamovat.
i sami kuchaři to říkají a mě taky nikdy při osolení předem játra nezdvrdla.. vždy pěkně měkkoučký