Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 172 kJ / 1 714 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,91 g |
| Tuky | 90,51 g |
| Vláknina | 39,88 g |
| Cholesterol | 246 mg |
| Sodík | 3,61 g |
| Sůl | 8,22 g |
| Sacharidy | 127,18 g |
Postup přípravy
Žampiony na polovinu, cibuli a celer na céčka, česnek na plátky a mrkev na kolečka. Brambory překrojíme na půlky a ty nakrájíme na 5 mm silné plátky. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý tuk dáme kmín a uzeninu a restujeme 3 minuty. Přidáme cibuli, česnek a mrkev, promícháme a restujeme další 3 minuty. Krok 4: Dále přidáme brambory, žampiony, celer a pórek. Osolíme, mírně opepříme, podlijeme vývarem a promícháme.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a dáme na sporák na silný plamen. Až začne tlakový ventil syčet, ubereme plamen na minimum a vaříme 5 minut. Krok 5: Poté hrnec odstavíme a necháme ještě 2 minuty stát.
Jídlo na talíři posypeme čerstvým pórkem, zelenou částí jarní cibulky a můžeme přizdobit celerovými lístky.
Zveřejněno 1. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony s uzeninou a zeleninou z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OVAN
Moje poznámka
Žampiony s uzeninou a zeleninou z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OVAN
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 11 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 20 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 21 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 3 minutami
Fofr broskvový koláč
Martula před 5 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 8 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 8 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 8 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 8 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 8 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 8 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 9 hodinami
Suroviny:
bůček uzený,
klobása,
žampióny,
celer řapíkatý,
pórek,
cibule,
česnek,
mrkev,
brambory,
sádlo,
kmín celý,
vývar zeleninový,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (7)
Terezko,já hodně často používám papiňák a dodnes nepochopím maminku,jak může stát u sporáku nad kastrolem a přes hodinu něco hlídat a míchat.Ale kdysi byla svědkem jak tetě bouchla stará maďarská kukta naplněná hrachem
U nás se tyto papiňákové rychlovky dělají,když člověk probendí celé dopoledene po různých kontrolách a dopředu není nic uvařeného