Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 172 kJ / 1 714 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,91 g |
Tuky | 90,51 g |
Vláknina | 39,88 g |
Cholesterol | 246 mg |
Sodík | 3,61 g |
Sůl | 8,22 g |
Sacharidy | 127,18 g |
Postup přípravy
Žampiony na polovinu, cibuli a celer na céčka, česnek na plátky a mrkev na kolečka. Brambory překrojíme na půlky a ty nakrájíme na 5 mm silné plátky. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý tuk dáme kmín a uzeninu a restujeme 3 minuty. Přidáme cibuli, česnek a mrkev, promícháme a restujeme další 3 minuty. Krok 4: Dále přidáme brambory, žampiony, celer a pórek. Osolíme, mírně opepříme, podlijeme vývarem a promícháme.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a dáme na sporák na silný plamen. Až začne tlakový ventil syčet, ubereme plamen na minimum a vaříme 5 minut. Krok 5: Poté hrnec odstavíme a necháme ještě 2 minuty stát.
Jídlo na talíři posypeme čerstvým pórkem, zelenou částí jarní cibulky a můžeme přizdobit celerovými lístky.
Zveřejněno 1. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony s uzeninou a zeleninou z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OVAN
Moje poznámka
Žampiony s uzeninou a zeleninou z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OVAN
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 22 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snadný štrúdl
Ivace před 6 minutami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 12 minutami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 17 minutami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 1 hodinou
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 1 hodinou
Budapešťská pomazánka
Tonja před 1 hodinou
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 1 hodinou
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 2 hodinami
Hovězí guláš
dejvi01 před 2 hodinami
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 2 hodinami
Suroviny:
bůček uzený,
klobása,
žampióny,
celer řapíkatý,
pórek,
cibule,
česnek,
mrkev,
brambory,
sádlo,
kmín celý,
vývar zeleninový,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (7)
Terezko,já hodně často používám papiňák a dodnes nepochopím maminku,jak může stát u sporáku nad kastrolem a přes hodinu něco hlídat a míchat.Ale kdysi byla svědkem jak tetě bouchla stará maďarská kukta naplněná hrachem
U nás se tyto papiňákové rychlovky dělají,když člověk probendí celé dopoledene po různých kontrolách a dopředu není nic uvařeného