Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Frankfurtská polévka podle paní Rettigové je jiná, než ji známe dnes, neobsahuje totiž červenou papriku ani brambory. Její recept je téměř dvě století starý, ale přesto vynikající. Posuďte sami a srovnejte chutě obou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 569 kJ / 614 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,82 g |
| Tuky | 41,49 g |
| Vláknina | 9,78 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 3,26 g |
| Sacharidy | 22,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GyDQ
Moje poznámka
Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GyDQ
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 2 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 4 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 15 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční panettone
Myska311 před 2 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
martina.mickova88 před 3 hodinami
Jehněčí guláš
stanavokr před 4 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 6 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 12 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 13 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 13 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
zpravodaj1 před 13 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 14 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 15 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
mrkev,
celer,
česnek,
mouka polohrubá,
vývar hovězí,
párky frankfurtské,
pepř mletý,
ořech muškátový,
sůl,
petrželka,
krutony
Komentáře (8)
A vyzkoušej i ten opečený chleba obalený ve vajíčku a nastrouhaném sýru. Dodá to polévce "šmak".
Marcelko,děkuji i za tip,který se mi také líbí