Smažená vepřová kapsa
Velmi oblíbená kapsa ze šťavnatého vepřového masa s dozlatova osmaženou krustou, nikdy nezklame. Díky náplni z medvědího česneku, který je první jarní bylinkou, získá tato klasika lehce pikantní nádech. Snad bude uvnitř masa chutnat i vám.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 539 kJ / 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,61 g |
Tuky | 27,16 g |
Vláknina | 1,08 g |
Cholesterol | 555 mg |
Sodík | 630 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 3,02 g |
Postup přípravy
V menším rendlíku rozehřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme ji lehce do sklovita. Krok 2: Přidáme na malé kostičky nakrájenou šunku nebo salám a malou chvilku ještě restujeme. Krok 3: Zalijeme vajíčkem, velmi lehce osolíme (pokud je slanější salám, tak nesolíme vůbec) a za stálého míchání ho necháme srazit. Krok 4: Odstavíme a vmícháme jemně nakrájené listy medvědího česneku. Krok 5: Náplň necháme prochladnout. Pokud budeme kapsy smažit ihned, tak může být ještě trochu teplá. Krok 6: Plátky masa opatrně rozklepeme na široko a opepříme. Krok 7: Do středu navrstvíme náplň, maso přehneme a na okraji zajistíme kovovými jehlami. Krok 8: Na povrchu z obou stran lehce osolíme. Krok 9: Připravené kapsy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krok 10: Vložíme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a pomalu smažíme z obou stran. Krok 11: Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo vařené brambory, kdy na ještě horké můžeme dát plátek másla.
Zveřejněno 3. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená vepřová kapsa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xm3l
Moje poznámka
Smažená vepřová kapsa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xm3l
Nejnovější recepty
Sýrové papriky
Přidáno před 17 hodinami
Rajčatové lasagne
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno 6. 8. 2025 08:00:02
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno 6. 8. 2025 06:20:00
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno 6. 8. 2025 06:02:49
Lehká cuketová polévka
Přidáno 6. 8. 2025 06:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krtkův dort na plechu
Dana89 před 1 hodinou
Vláčné řezy s pudinkem a ostružinami
hanacka před 3 hodinami
Švestková čokoláda
sulckax612 před 13 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
dalida před 15 hodinami
Brynzovníky
Jan Nemec před 17 hodinami
Cuketová polévka s kuskusem
TondaJ před 18 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
olca1983 před 19 hodinami
Zemlbába - žemlovka
capramo před 20 hodinami
Rajská polévka s rýží
Kajkajak před 20 hodinami
Jihočeská kulajda
Martina 2552 před 20 hodinami
Suroviny:
maso vepřové z kýty,
sůl,
pepř mletý,
list medvědího česneku,
šunka,
cibule,
vejce,
olej,
sůl,
mouka hladká,
strouhanka,
vejce,
olej
Komentáře (4)