Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový salát s brokolicí a vejci

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 992 kJ /
1 671 kcal
Bílkoviny66,03 g
Tuky122,51 g
Vláknina36,65 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 1,84 g
Sůl4,24 g
Sacharidy57,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře nebo v osolené vodě na skus. Scedíme, necháme zchladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme. Krok 2: Očištěnou chlazenou zeleninu pokrájíme dle chuti na plátky, nudličky... a dáme do mísy, kam přidáme i na menší kusy pokrájenou zchladlou brokolici a vejce. Dle chuti osolíme, opepříme a rozdělíme do misek nebo necháme ve větší míse, ze které si každý dle chuti nandá sám. Krok 3: Salát pokapeme dresinkem, umíchaným z majonézy, kečupu a hořčice, který jsme dle potřeby naředili lákem z okurek nebo feferonek. Kdo chce odlehčenější verzi, nahradí z části nebo zcela majonézu zakysanou smetanou. Pokud chceme dresing kyselejší, vynecháme kečup a dresing uděláme jen hořčicový, chceme-li pikantnější, použijeme hořčici dijonskou.

Zveřejněno 23. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJjG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJjG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
brokolice recepty, zeleninový salát s vejci, vejce se zeleninou, recepty z brokolice salát, salát s vejci, zeleninový salát, zeleninovy salat brokolici a s vejcem, salát s brokolicí a vejci

Suroviny:
brokolice, okurka salátová, ředkvičky, paprika čerstvá červená, rajče cherry, vejce, sůl, pepř mletý, majonéza, kečup sladký, hořčice plnotučná, lák z okurek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu