Domácí langoše
Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky podáváme dochucené česnekem a kečupem. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 984 kJ / 1 669 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,00 g |
Tuky | 21,20 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 305,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaděláme kvásek z droždí, 150 ml vlažné vody, cukru a trochy mouky.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud lepí, přidáme mouku. Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout.
Krok 3: Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na bochánky a ty rozválíme na placky, které necháme ještě kynout, přibližně 15 minut.
Krok 4: Poté můžeme hned smažit ve vyšší vrstvě oleje. Hotové langoše odložíme na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný olej.
Krok 5: Podle chuti každý langoš potřeme kečupem nebo česnekem a posypeme strouhaným sýrem.
Zveřejněno 10. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí langoše
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mwq3
Moje poznámka
Domácí langoše
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mwq3
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Ajvar z paprik
Přidáno před 1 hodinou
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 5 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 8 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 38 minutami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 1 hodinou
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 1 hodinou
Citronová poleva 2
EvaEva80 před 3 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Bramborový guláš na špeku s houbami
Krajanekcestovatel před 4 hodinami
Rajská polévka II.
Kajkajak před 5 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
veronika_straka před 6 hodinami
Budapešťská pomazánka
83spacir před 6 hodinami
Tématické fráze:
langoše dobré těsto recept,
langoše,
recept na langoše,
langoše recept,
langoš,
recepty na langoše dobré,
recept langoše,
langoš recept,
těsto na langoše,
recept na langoše bez droždí,
langoše s jogurtem,
langoše bez droždí,
langoše recepty,
recepty langoše,
recepty na langoše,
langoše jako ze stánku,
langoše z jogurtu,
recept langoš,
recept na langoše pro začátečníky,
top recepty langoše
Suroviny:
mouka hladká,
jogurt bílý,
olej,
cukr,
droždí čerstvé,
sůl,
voda,
olej,
olej,
česnek,
kečup sladký,
sýr
Komentáře (244)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Já nechávám kynout cca 45 minut až 1 hodinu.
Jinak lángoše jsou výborné
Ešte detail nakoniec: bochánky si vytvarujem naolejovanými rukami (cesto rozt'ahujeme do strán). Dobre sa s cetom pracuje a nelepí sa. Smažím vo vysokom hrnci, zabránim tým prskaním oleja z panvice na všetky strany
Jasně, nejsem tak úplně blbej a nakonec jsem něco zkusil a celkem to vyšlo. Ale i tak nevidím problém v receptu napsat aspoň třeba "zaděláme kvásek tak, že rozdrobíme droždí do vody, přidáme cukr a necháme to půl hodiny v teple, třeba na topení, než to jakoby napění".