Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 502 kJ / 837 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,66 g |
| Tuky | 15,55 g |
| Vláknina | 26,61 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 215 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 86,31 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzená česnečka s červenou čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q4Kk
Moje poznámka
Uzená česnečka s červenou čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q4Kk
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 5 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 15 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 5 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 5 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 6 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 8 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 8 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 11 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 12 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 12 hodinami
Tématické fráze:
uzená polévka s červenou čočkou,
uzena polevka s čočkou,
cesnecka z uzenyho na kolena,
uzená polévka s s červenou čočkou,
uzena krkovice a cervena cocka,
uzená polévka z kolena,
uzena polevka z červené čočky,
čočka uzene zebro,
uzená polévka z uzených žeber a červené čočky,
polévka z č z červené čočky,
cesnecka uzeneho kolena,
česnečka s červenou cockou,
uzena polevka s cervenou cockou recepty,
recept na zebra s čočkou,
uzene nozicky recepty,
uzene s česnekem
Suroviny:
maso vařené,
vývar uzený,
mrkev,
celer řapíkatý,
brambory,
čočka červená,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
Komentáře (14)
Jiná kategorie je maso, zabíjačková paštika, ovoce a zelenina. Ale tady také musím počítat, kolik jsme schopní do příští sklizně sníst. Není pro hospodyni nic horšího než vyhazovat slepicím dva roky staré lečo
Já taky vařím ve velkém , polévky, máčky , masa a vše další a pak to zavařuju v mikrovlnce a ukládám v našem sklepě , kde mám třeba teď kolem stovky různých polívek a každý den si vybírám jestli jarní, zabíjačkovou, fazulovou, gulášovou miliońovou, bramborovou a další . Tak že každý den jdu do sklepa a podle chuti si vyberu.
ZEJMÉNA V TÉTO ENERGETICKY NÁROČNÉ DOBĚ , zavařován v mikrovlnce je o 46% méně energeticky náročné a ....................... Měřil jsem to a vypočítal, neb jsem taky i trochu fanda do elektriky , fyziky a matematiky.
Navíc je to jednoduché i třeba pro to , když zbyde z nějaké oslavy vynikající polévka, tak se zavaří neb by za dva dny zkysla a jíst třeba 5 dnů po sobě stejnou .............. ?
Jsme taky sami dva a máme velkou zahradu a hospodárku tak že vařit každý den .......
,,TOŠ TEDA TAK,,
nejsem žádný ,,válečný štváč a ani rýpal,, , ale proč je nadpis jako uzená čenečka ................. .
Jsem fanda gastronomie a i účastník gastro soutěží, tak bych navrhoval (skutečně v dobrém) ten název nějak upravit, aby byl tak trochu odpovídající skutečnosti.
COPAK SE DÁ NĚJAKÁ POLÉVKA VYUDIT ????
Ale zase na obhajobu autorky receptu, je to velice zajímavý a jistě může být i chutý, ale česnečka má své zákonitosti a jako základ musí být (dle mého názoru) dominantní česnek, nikoliv uzený nádech a podobně.
U nás na Slovácku je česnečka ,,posvátný ,, pokrm a má svoje zákonitosti.
Nejsem proti inovaci jakéhokoliv receptu a nebo přípravě jídel, ale dle mého názoru , a berte to jen v dobré, nikoliv záludně, ale název a výsledek by měl souhlasit, nikoliv aby to byl zdroj pro debatu o názvu ale o kvalitě a způsobu přípravy.
,,TOŠ TEDA TAK,,