Krůtí kebaby
Šťavnaté kousky krůtího masa, marinované v aromatické směsi bylinek a koření, jsou grilovány do zlatova a nabízejí lehkou a chutnou alternativu k tradičním grilovaným pokrmům. Ideální pro rodinné oslavy či přátelská setkání, krůtí kebaby přinesou na váš stůl svěží a zdravou chuť.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 182 kJ / 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,92 g |
Tuky | 44,14 g |
Vláknina | 32,80 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 383 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 63,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme zhruba hodinku v chladu odležet.
Krok 2: Pak vytvoříme 9 placiček, které po třech kusech napíchneme vždy na dvě špejle. Kebaby buď grilujeme nebo je připravíme v troubě. Použila jsem grilovací pánvičku, slabě potřenou olejem. Dobře se používá olej ve spreji.
Krok 3: Vhodnou přílohou je zeleninový salát a předvařené nakrájené brambory, lehce posypané hrubozrnnou solí a dodělané taktéž na grilovací pánvi.
Zveřejněno 8. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí kebaby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ8Y
Moje poznámka
Krůtí kebaby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ8Y
Nejnovější recepty
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 8 minutami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 13 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 16 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 9 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 10 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 11 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 12 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 13 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 13 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 13 hodinami
Tématické fráze:
kebab,
jak se dělá kebab,
z čeho je kebab,
jak připravit kebab,
z čeho se dělá kebab,
jak naložit maso na kebab,
kebab z krůtího masa,
kebab recept,
kebaby,
jak zpracovat krůtí mleté maso,
jak naložit kebab,
recept na kebab,
krůtí maso recept,
dietní kebab,
krůtí recepty,
z jakeho masa se dela kebab,
recepty na kebab,
recept kebab,
jídlo kebab,
z jakeho masa se dela kebab
Suroviny:
maso krůtí mleté,
cibule,
česnek,
koření oregáno,
máta,
šťáva citronová,
olej olivový,
skořice mletá,
vejce,
sůl,
strouhanka,
olej
Komentáře (48)
Kebab se dělá s ořezáváného masa, ne z mletého. Mleté můžete použít na hamburger...
Kebab je turecké jídlo ja je de facto stejné ako řeckej gyros. Jenom pravej kebab je z kozího masa a gyros z jehněčho. A ani ten se nedělá z mletého masa!
Tenhle recept jsou jenom grilované placičky z mletého masa. Kolem kebabu to ani nešlo...
(A ke zbytkovejm receptům - jak někdo napíše v Poznámce, že našel v lednici zbytek ---- a potřebuje ho spotřebovat, proto "vymyslel" tento recept, zdrhám pryč.
Osobně se snažím hospodařit tak, abych zbytky neměla, ale to ať dělá každý, jak chce a jak si může dovolit. Co z potravin nepotřebujeme, to zkrátka nekupuju a jídelníček plánuju dopředu. Naučila jsem se to od mámy, protože nazbyt nebylo.
Merylas, omlouvám se, tvůj recept je perfektní a plus jsem ti dala mezi prvníma.
No a k tým zbytkovým receptom - ani ja nemávam zbytky v chladničke. Ani ja nebudem variť jedlo z jednej reďkovky, kúska papriky, lyžice včerajšej ryže, 2 cm lovečáku a 3 deka Nivy. Napriek tomu, že to môže byť chutné, pochybujem, že by som tým niekoho inšpirovala. Niektorí užívatelia recepty tohto typu pridávajú - jednoducho sa chcú s nimi podeliť.
A recepty od Merylas sú ďaleko vyšší level. Aspoň podľa mňa.
A recepty nováčků jsou opravdu většinou takové, které už tady jsou a proto nezaujmou. Neříkám ale, že vždy
Eliza: Všimla jsem si, že patříš mezi Ty, kteří vaří podle receptů bez fotek a tyto pak přidají. Je to
Co se týká těch "zbytkových" receptů, tak pro mě osobně moc velkým přínosem nejsou, protože kdybych je chtěla vyzkoušet, tak prostě nemám v lednici stejné "zbytky". A nakoupit všechny ingredience a použít z nich jen třeba nepatrnou část se mi zdá nehospodárné a zase mi vzniknou další "zbytky". A jinak se
Patricie:
Tvoje recepty nezklamou