Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový guláš s bramborami a kapií bez mouky

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 953 kJ /
706 kcal
Bílkoviny26,68 g
Tuky17,93 g
Vláknina53,76 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 887 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy86,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dvě brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, kapii na proužky. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle osmažíme do tmavší barvy. Přidáme houby, jalovec, kmín a orestujeme. Krok 2: Posypeme paprikou, kořením a po chvíli zalijeme vývarem. Přihodíme brambory, kapií, sůl a pepř. Poslední bramboru nastrouháme na nejjemnějším struhadle a přidáme k houbovému základu. Krok 3: Vaříme vše společně do změknutí brambor. Strouhaná brambora se rozvaří a guláš zahustí. Před koncem přidáme česnek a dochutíme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Zveřejněno 10. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xrEz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xrEz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

silvi1978: Jé, to mě potěšilo :-K Moc děkuji za milou zprávu, jsem ráda, že chutnalo :-K:-K:-K

mika59: Letos je hodně hub a jelikož mi už dochází nápady co z nich uvařit, tak jsem hledala šikovný recept, který mě zaujme. Uvařeno podle vašeho receptu, jen místo zeleninového vývaru jsem použila domácí hovězí (ten mám vždy v zásobě:-)) Dobrý nápad zahuštění nastrouhanou bramborou. Povedl se suprově, jen jsem ho nestihla vyfotit, protože byl hned pryč:-D Abych mohla napsat komentář k vašemu receptu, musela jsem se zaregistrovat:-8 Díky za recept:-)

Parádní bašta, já hub moc nemám, ale dostala jsem zamražené lišky od švagra, tak dumám,:-K jak je udělat, poradíš Miládko?

Dnes jsem nasbírala košík klouzku .tak zítra zkusím z nich:-)

Protože mi to nedalo a receptík se mi líbí,tak jsme se dnes vydali do lesa,za 1a půl hoďky jsme našli tak 200g hub,ale neva jsme jen dva a tak přidám ještě ze zahrady špičky a ten gulášek udělám:-8:-p

Simona Skolakova: Simonko děkuji za milý komentář a krásnou fotku..;-):-K

mika59: No krásná moc není,snažím se.:-*dávám fotečku když jídlo uvařím,že jsem ho opravdu dělala;-)díky moc:-K

Kvůli tomuto receptu jsem šla před setměním do lesa. Výsledek je ten, že bude zítra kuře;-):-((:yes:

Super - jen těch hub nemamo. ;-(

Dooga: No já včera dostala právě ten plný košík, a jsem ráda:-D:-D

Všetko mám doma, až na tie huby teda...:-D:-D:-D:yes:

Hned bych si dala,houbový guláš máme moc rádi,ale bohužel letos nemáme žádné houby,tak snad příští rok;-):yes:

Tématické fráze:
houbovy gulas s bramborem, houbový guláš s brambory, bramborový guláš, houbový guláš, houbový guláš s bramborama, bramborový guláš s houbami, houbový guláš recept, guláš s bramborami, guláš z kápie, guláš s brambory, houbový guláš s masem a brambory, gulas z brambor a hub, houbovy gulas s bramborem recept, houbový guláš brambory, bramborový gulaš recepty, houbový guláš brambor, recept na bramborový guláš, recept na houbový guláš recept, guláš s kapie, guláš houbovy

Suroviny:
houby, brambory, cibule, kapie, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, koření gulášové, kmín celý, jalovec, pepř, sůl, majoránka, vývar zeleninový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu