Jelení kýta v zeleninové omáčce s brusinkami a perníkovým knedlíkem
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 717 kJ / 2 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,29 g |
Tuky | 163,47 g |
Vláknina | 33,04 g |
Cholesterol | 691 mg |
Sodík | 3,16 g |
Sůl | 7,67 g |
Sacharidy | 171,67 g |
Postup přípravy
Vrátíme maso do kastrolu, podlijeme ovocným čajem, trochou vývaru a rozmícháme lžíci brusinek.
Přikryjeme a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby přidáváme vývar.
Když je maso měkké, vyndáme ho a udržujeme v teple. Z omáčky odstraníme koření, dochutíme solí, citronem, druhou lžíci brusinek a rozmixujeme na jemný krém. Krok 3: Knedlík: rohlíky nakrájíme na kostičky a perník nastrouháme nahrubo. Dáme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme chvíli nasáknout, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mouku, špetku soli, perníkové koření a vše promícháme.
Hrnečky vymažeme máslem a naplníme cca do dvou třetin těstem- Vložíme do kastrolu s vařící vodou - má dosahovat přibližně kousek nad polovinu hrnečku. Zakryjeme a vaříme cca 25-30 minut. Zkusíme špejlí - když zůstane suchá, knedlík je hotový. Z tohoto množství je 7-8 plátků.
Zveřejněno 8. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta v zeleninové omáčce s brusinkami a perníkovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynkA
Moje poznámka
Jelení kýta v zeleninové omáčce s brusinkami a perníkovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynkA
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 5 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 7 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 7 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 7 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 7 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 7 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 8 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 8 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 9 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 9 hodinami
Suroviny:
kýta jelení,
slanina,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
bobkový list,
pepř černý,
koření nové koření,
jalovec,
cukr třtinový,
citron,
čaj ovocný,
brusinky,
ghee,
vývar masový,
sůl,
rohlík,
perník na strouhání,
vejce,
mléko,
máslo,
mouka hrubá,
koření do perníku,
sůl
Komentáře (3)