Vietnamské vepřové knedlíčky
Tyto knedlíčky jsou lahodnou specialitou, která vás přenese do srdce vietnamské kuchyně. Jsou ideální pro každou příležitost, kdy chcete překvapit své hosty něčím výjimečným a autentickým.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 727 kJ / 1 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,61 g |
Tuky | 49,11 g |
Vláknina | 20,91 g |
Cholesterol | 272 mg |
Sodík | 4,36 g |
Sůl | 8,70 g |
Sacharidy | 101,55 g |
Postup přípravy
Půl litru vřelé vody přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme do ní prolisovaný česnek, tenká kolečka mrkve, nasekanou chilli papričku, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr nebo med (1 lžíci). Necháme zchladnout a uchováme v lednici, můžeme udělat den předem, krásně se rozleží. Krok 2: Do misky dáme mleté maso, přidáme koření, rybí omáčku a dobře promícháme. Mokrou rukou vytvoříme cca 25 polévkových knedlíčků a zatím je necháme na tácku zakryté stranou. Do rozehřáté pánve dáme sádlo a na něm usmažíme dohněda cibuli nakrájenou na jemné měsíčky. Usmaženou cibuli vyndáme stranou a na témže sádle osmažíme dozlatova masové kuličky. Krok 3: Zatím nakrájíme na tenké proužky omyté a okapané lístky pak choi nebo čínského zelí.
Z cukety, řapíků zelí a mrkve uděláme julienne nudličky (pomocí škrabky, struhadla nebo nožem velmi tenké nudličky). Připravenou zálivku přivedeme opět k varu a zeleninové nudličky v ní cca 2 minuty povaříme.
Na suché pánvičce opečeme sekané mandle. Krok 4: Do talířů rozdělíme zeleninové nudličky se zálivkou, přidáme proužky listů pak choi, osmaženou cibuli a osmažené masové kuličky. Vše posypeme nasekanou natí cibulky, lístky koriandru a opečenými mandlemi.
Zveřejněno 10. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vietnamské vepřové knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLjE
Moje poznámka
Vietnamské vepřové knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLjE
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 10 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 14 minutami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 53 minutami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 3 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 3 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 4 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 5 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 6 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 6 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 9 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 9 hodinami
Suroviny:
omáčka rybí,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
šťáva limetková,
cukr,
mrkev,
maso vepřové mleté,
koření pěti vůní,
omáčka rybí,
cibule,
sádlo,
cuketa,
mrkev,
zelí čínské pak choi,
mandle sekané,
cibulka jarní,
koriandr
Komentáře (3)