Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 413 kJ / 2 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,23 g |
Tuky | 41,62 g |
Vláknina | 47,26 g |
Cholesterol | 608 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,26 g |
Sacharidy | 296,15 g |
Postup přípravy
Osolíme, okoreníme a necháme asi 10 minút podusiť, kým paradajky nepustia tekutinu. Kontrolujeme, či máme v zmesi dostatok tekutiny, aby sa nám následne v nej mohla udusiť ryža. Niektoré huby majú vody menej, vtedy podlejeme zmes vodou.
Vmiešame sekanú petržlenovú vňať. Krok 4: Prepláchnutú ryžu premiešame s vajcami a polovicou strúhaného syra. Krok 5: Do vymastenej zapekacej misy dáme polovicu ryže, na ňu polovicu hubovej zmesi aj s tekutinou.
Zakryjeme druhou polovicou ryže a navrch rozložíme druhú polovicu hubovej zmesi aj so zvyškom tekutiny. Krok 6: Posypeme zvyšným nastrúhaným syrom. Krok 7: Zakryjeme alobalom a pomaly pečieme na 180 °C asi 1 hodinu.
Zveřejněno 25. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby zapékané s rýži
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6gzL
Moje poznámka
Houby zapékané s rýži
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6gzL
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 9 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Pozde před 1 hodinou
Hovězí na pepři
Pozde před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Fitulka před 1 hodinou
Francouzské brambory
jjj82 před 1 hodinou
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 2 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 2 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 5 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 5 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 5 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 5 hodinami
Suroviny:
houby lesní,
rajče,
rýže,
cibule,
česnek,
vejce,
olej,
nať petrželová,
sýr tvrdý,
pepř,
sůl
Komentáře (8)
Dôležité je len množstvo tekutiny v nich, aj s paradajkami, aby ryža mohla zmäknúť.
Nech sa darí.