Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč s jemným krémem

Hledáte tipy, jak zpracovat rebarboru? Zkuste upéct tento skvělý koláč s jemným krémem z vanilkového pudinku a tvarohu pokladený kousky rebarbory. Příprava není tak složitá a výsledek vás jistě příjemně překvapí.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba odpočinutí těsta

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba odpočinutí těsta)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 669 kJ /
1 594 kcal
Bílkoviny34,80 g
Tuky90,68 g
Vláknina11,79 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 333 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy153,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme mouku, cukr a promícháme s kypřicím práškem. Přidáme změklé máslo a prsty promneme. Přidáme žloutek a mléko a vypracujeme pružné těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň půl hodiny v lednici odpočinout. Krok 2: Z pudinkového prášku, krupicového cukru a mléka uvaříme pudink dle návodu na obalu. Když trochu zchladne, vmícháme máslo. Během chladnutí promícháváme metlou. Téměř vychladlý pudink promícháme s tvarohem. Krok 3: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm silné plátky. Promícháme s třtinovým cukrem. Krok 4: Troubu předehřejeme na 190 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto vyndáme z lednice, rozbalíme a na pomoučené pracovní ploše vyválíme na kulatý plát, silný asi 0,5 cm. Okraje můžeme odříznout. Krok 5: Plát přendáme na plech vyložený pečicím papírem a doprostřed rozetřeme krém. Necháme asi 4 cm od kraje volné. Na krém rozprostřeme rebarboru a volné okraje přeskládáme dovnitř – koláč jím jakoby uzavřeme. Těsto potřeme bílkem. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

TIP: Oblíbené recepty z rebarbory

Zveřejněno 10. 5. 2016

Poznámka autorky Vareniste.cz

Tento a další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/rebarborovy-kolac-s-jemnym...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ol4Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ol4Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moc dobré těsto, jako náplň jsem použila krupicovou kaši

:-)<3:yes: mám ráda rebarboru a s tvarohem je koláč skvělý :yes::-K

Moc dobrý koláč :yes::-)

Tématické fráze:
rebarborovy kolac s kremem, obrácený rebarborový koláč, babiččin rebarborový koláč, obrácený koláč z rebarbory, jahodovo rebarborovy kolač s pidinkovým kremem, rebarborovy kolac s pudinkem, rebarborovy kolac s kremom, babiččin koláč s rebarborou, rebarboroy kolač s kremem, koláč s rebarborou a pudinkovým krémem, kolac s rebarborou a krémem, rebarberový koláče s jemným krémem, rebarberový koláč s jemným krémem, rebarborový krém s pudinkem, rebarborový koláč krem, babiccin rychlý rebarborovy kolac, babičin rebarborový kolač, rebarborový koláč s kremem drobenkou, rebarborovy kolac s pudinkem hrnkový, rebarborovy kolac s kremom

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, vejce, máslo, mléko, mouka hladká, pudink vanilkový, mléko, cukr krupice, máslo, tvaroh měkký, rebarbora, cukr třtinový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu