Vepřová pečeně plněná slaninou a hráškem
Vepřovou pečeni plníme směsí slaniny, zeleniny a koření. Zprudka opečenou ji pak vložíme do pekáčku a spolu s bylinkami pečeme, dokud není křehká. Tento na přípravu nenáročný pokrm je vhodný jak na běžný den, tak i na sváteční oběd.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 624 kJ / 3 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 246,32 g |
Tuky | 207,17 g |
Vláknina | 17,66 g |
Cholesterol | 620 mg |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 34,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou pečeni delším, ostrým nožem nařízneme a uděláme otvor v celé délce masa.
Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou slaninu, hrášek, nasekaný česnek a tymián, pepř a vše promícháme.
Krok 3: Lžicí do otvoru napěchujeme směs a otvor uzavřeme jehlou nebo párátky. Maso osolíme a vložíme na pekáček do rozehřátého sádla. Opečeme ze všech stran.
Krok 4: Přidáme bylinky a podlijeme vývarem nebo vodou. Pečeme přikryté v troubě rozehřáté na 190 °C. Během pečení maso obrátíme a podle potřeby podlijeme.
Krok 5: Podáváme se šťouchanými bramborami.
Zveřejněno 2. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně plněná slaninou a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx7zG
Moje poznámka
Vepřová pečeně plněná slaninou a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx7zG
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
cibule,
česnek,
hrášek mražený,
tymián,
dobromysl,
libeček,
rozmarýn,
vývar masový,
sádlo
Komentáře (9)
Moc Vás zdravím a mějte se krásně. 😊