Focaccia s cibulí
Nejjednodušší druh italské pečené pochoutky, co můžete rodině připravit. Pro dokonalý výsledek stačí na dobře vypracovaném a upečeném těstu pouze tři cibule, olivový olej a sůl. Přitom výsledná chuť je naprosto úchvatná.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 465 kJ / 3 218 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 82,30 g | 
| Tuky | 101,30 g | 
| Vláknina | 34,60 g | 
| Cholesterol | 12 mg | 
| Sodík | 6,51 g | 
| Sůl | 16,20 g | 
| Sacharidy | 481,28 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Dobře promícháme droždí, vlažné mléko a cukr. Přidáme vodu a mouku a necháme vypracovat těsto robotem (varným mixérem).
	Krok 2: Necháme kynout v naolejované větší míse do zdvojnásobení objemu.
Plech polijeme několika lžícemi oleje. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na plechu, necháme zvýšené okraje těsta. Necháme kynout asi 30 minut. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka cibuli. Rozprostřeme ji po ploše těsta. Krok 4: Předehřejeme troubu na 215 °C. Krok 5: Připravíme zálivku rozšleháním surovin do emulze. Tou rovnoměrně přelijeme cibuli a těsto. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a po 5 minutách ztlumíme troubu na 200 °C. Pečeme ještě asi 25 minut do zlatova. Krok 7: Po vytažení z trouby necháme chvíli odležet, krájíme a podáváme nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.
Plech polijeme několika lžícemi oleje. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na plechu, necháme zvýšené okraje těsta. Necháme kynout asi 30 minut. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka cibuli. Rozprostřeme ji po ploše těsta. Krok 4: Předehřejeme troubu na 215 °C. Krok 5: Připravíme zálivku rozšleháním surovin do emulze. Tou rovnoměrně přelijeme cibuli a těsto. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a po 5 minutách ztlumíme troubu na 200 °C. Pečeme ještě asi 25 minut do zlatova. Krok 7: Po vytažení z trouby necháme chvíli odležet, krájíme a podáváme nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.
Zveřejněno 2. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Focaccia s cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR22K
Moje poznámka
					
				
Focaccia s cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR22K
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							droždí, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							cibule, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej olivový
						
					
	
			
Komentáře (3)
S cibulí je perfektní
Focaccia z lednice
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7