Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Gazpacho je španělský tekutý salát z čerstvé zeleniny původem z Andalusie. Podává se vychlazené, a to buďto jako studená polévka, nebo jako hustý nápoj v širokých sklenicích. Zajisté vás v horkém létě příjemně osvěží.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 549 kJ / 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,40 g |
Tuky | 5,84 g |
Vláknina | 12,68 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 12,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDQ7V
Moje poznámka
Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDQ7V
Nejnovější recepty
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno před 17 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 18 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 20 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 21 hodinami
Sekaná s mrkví a polentou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 6 hodinami
Brokolicová polévka s parmazánem
MirkaP před 9 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Moanka před 10 hodinami
Těsto na pizzu
tinakajfoszova před 10 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
HankaR. před 12 hodinami
Lečo
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Plněné pečené batáty
evahy před 12 hodinami
Suroviny:
okurka čerstvá,
paprika kozí roh pálivá,
cibulka jarní,
česnek,
avokádo,
šťáva limetková,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
ořechy lískové,
pepř růžový,
olej olivový,
bazalka čerstvá
Komentáře (18)
Mějte se krásně… 😉
Dochucuji matou, ale to je ryze osobni zalezitost.