Lečo bez zavařování
Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy se totiž dostanete k polním paprikám a rajčatům, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba lečo zavařovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 885 kJ / 4 036 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 48,00 g | 
| Tuky | 272,40 g | 
| Vláknina | 100,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 16,60 g | 
| Sůl | 41,00 g | 
| Sacharidy | 315,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata můžeme oloupat.
	Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme do něj cibuli a papriky a orestujeme. Přikryjeme poklicí a podusíme, až pustí šťávu.
	Krok 3: Přidáme rajčata a pokračujeme v dušení. Přidáme cukr a sůl a nakonec i hořčici. Dobře promícháme a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.
	Krok 4: Vroucí směs plníme do čistých sklenic, hrdla otřeme a sklenice zavíčkujeme čistými víčky. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Moje poznámka
					
				
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 37 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 38 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 43 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 8 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							lečo na zimu, 
						
						
							zavařujeme lečo, 
						
						
							recept na zeleninové lečo do sklenic, 
						
						
							domácí lečo zavařování, 
						
						
							lečo, 
						
						
							jak zavařit lečo, 
						
						
							zeleninové lečo zavařování, 
						
						
							zavarovani leca do sklenic, 
						
						
							lečo do sklenic, 
						
						
							zeleninové lečo bez zavařování, 
						
						
							zavařování leča v troubě, 
						
						
							leco s horcici, 
						
						
							jak se dela leco, 
						
						
							jak se zavařuje lečo, 
						
						
							lečo na zavaření, 
						
						
							recept na vyborne leco, 
						
						
							zavařování zeleninové lečo, 
						
						
							jak zamrazit lečo, 
						
						
							zaváření leča, 
						
						
							zeleninové lečo na zimu
						
					
						Suroviny:
						
							cibule, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							rajče, 
						
						
							olej, 
						
						
							hořčice plnotučná, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr krystal
						
					
	
			
	
Komentáře (181)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0