České buchty s povidly
Teplá pocukrovaná buchta – to je jako z pohádky o Honzovi! Tyto jsou voňavé, vláčné a naplněné povidly. Jsou z kynutého těsta, které je pro tradiční plněné české buchty a koláče nepochybně nejlepší.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 537 kJ / 3 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,71 g |
Tuky | 108,33 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 694 mg |
Sodík | 928 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 478,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi vlažného mléka na kašičku - kvásek. Ten necháme v teple vzejít.
Krok 2: Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali žloutky. Vypracujeme vláčné, měkké těsto. Necháme v teple nakynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Krok 3: Pekáč vymažeme tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 4: Na mírně pomoučeném vále rozdělíme vykynuté těsto na 30 stejně velkých kousků, z nich uděláme placičky a naplníme povidly, které rozmícháme s trochou rumu.
Krok 5: Buchtičky zabalíme a po stranách potřeme rozpuštěným máslem. Spojenou stranou klademe do máslem vymazaného pekáče a necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 6: Pak povrch potřeme vajíčkem.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Zveřejněno 22. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
České buchty s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvEO
Moje poznámka
České buchty s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvEO
Nejnovější recepty
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 46 minutami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 2 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 15 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové brownies
mardzas před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka
meli11 před 1 hodinou
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Subrt173 před 1 hodinou
Rajčatové lasagne s cuketou a ořechy (raw)
KrisZaezemi před 4 hodinami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 13 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 15 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 15 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 16 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 16 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
droždí,
sůl,
mléko,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
vejce,
máslo,
povidla švestková,
rum
Komentáře (3)