Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husí játra s fenyklem

V tomto receptu zkombinujeme dvě méně často využívané suroviny - husí játra a fenykl. Játra podáváme orestovaná s výpekem dochuceným hořčicí a jako přílohu použijeme krátce podušený fenykl. Aromatický nasládlý fenykl a jemná játra se výborně doplňují.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie311 kJ /
74 kcal
Bílkoviny0,07 g
Tuky8,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Husí játra omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a položíme je na pánev na rozpálené máslo. Chvilku restujeme, dokud z jater neteče šťáva. Krok 2: Do výpeku přidáme trošku vody a hořčice a prohřejeme. Krok 3: Fenykl zbavíme spodní dřevnaté části a také horní zelené části. Nakrájíme ho na plátky a podusíme ho na kousku másla. Osolíme, opepříme a chvilku dusíme jen tak, aby se nerozvařil a zůstal tak akorát na skus.

TIP: Jak připravit fenykl

Zveřejněno 25. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husí játra s fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPw3R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husí játra s fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPw3R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: děkuji, ano je to velká dobrota. :-K

RubyRom: :-) to znám z dětství, nedá se zapomenout - dnes velká vzácnost i sehnat domácí husu:-K jak bych si ta jatýrka s chutí dala - mňam <3

Marie Svarcova: Málokdy na ně někde narazím, když se zadaří je to pro nás vzácnost. Kdysi jsem měla hejno hus tak jsem měla i husí sádlo a dělala jsem ta játra v sádle do skleniček. To byla dobrota na domácí čerstvý chléb. :-K

Játra a fenykl jsou skvělá kombinace.
Taky vařím

:-)<3:yes::yes: fenykl miluji jen nemám ta husí játra abych tu dobrotu udělala :-K

Bayta (moderátorka): Moc děkuji :-K

To je skvělá kombinace :yes:

Suroviny:
játra husí, sůl, pepř mletý, ghee, hořčice, fenykl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu