Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový guláš s klobásou

Klasický bramborový guláš je velmi rychlým a vděčným jídlem. Můžeme jej uvařit jako rychlý oběd doma nebo taky třeba na chalupě či v kempu při dovolené. V tomto guláši je navíc lečo, které jej chuťově obmění.

Hodnocení receptu je 4,5 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

migelina migelina

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 637 kJ /
1 586 kcal
Bílkoviny54,96 g
Tuky74,19 g
Vláknina31,61 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 2,85 g
Sůl6,60 g
Sacharidy161,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na větší kostky. Krok 2: Oloupané cibule nakrájíme nadrobno a dozlatova osmahneme na oleji. Přidáme utřený česnek, kmín a papriku. Krok 3: Promícháme, podlijeme trochou vody a povaříme. Brambory vložíme do základové šťávy, přidáme lečo a zalijeme vodou. Osolíme a pomalu vaříme do měkka. Krok 4: Na trošce oleje opečeme klobásu nakrájenou na silnější kolečka. Jakmile jsou brambory poloměkké, vložíme ji do guláše a společně dovaříme.

TIP: Oblíbené recepty na přípravu domácího leča

Zveřejněno 28. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvrJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvrJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kookina: autorka asi neodpoví, dlouho tu nebyla. Ale proč ne? Nemusíte to tam dávat. Bramborových gulášu je tady hodně. Já třeba vařím i bez uzeniny.

Kookina: třeba vám odpoví i autorka, ale za mě chci napsat - my dáváme třeba lečo pod maso při pečení, a nevidím v tom nějaké míchání dvou jídel, jen přidání zeleniny ;-)

Proč tam cpat lečo a míchat tak dvě jídla dohromady 🙄

Mňamka, místo klobásy jsem dala obyč párek, pepř + chilli :) :-8:-8

K tomu leču přidám ještě plechovku červených fazolí ve slaném nálevu. Nemá chybu

dala jsem ne lečo, ale čerstvou papriku, posílám bod a foto;-):-)

Kateřina 25. 2. 2012 00:04
Tééda,lečo jsem do guláše ještě nikdy nedávala,ale určitě otestuju,může to být dobré.;-)

Tématické fráze:
bramborový guláš, klobásový guláš, bramborový guláš video, vepřový guláš s klobásou, bramborový guláš recept, houbový guláš s klobásou, bramborový guláš z vepřové konzervy, recept na bramborový guláš, bramborový guláš video recept, buřtguláš s klobásou, gulas bramborovy, gulas z klobasky, bramborový guláš s klobáskou, buřtguláš z klobásy, bramborovy gulas, bramborový guláš s uzeninou, gulášová s klobásou, klobasovy gulas, recepty bramborový guláš, burt gulas s klobasou

Suroviny:
brambory, cibule, olej, česnek, kmín drcený, paprika sušená sladká, lečo, sůl, klobása papriková, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu