Kaťák s houbami
Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S bramboráčky bude tato směs dokonalým pokrmem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 686 kJ / 1 120 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,20 g |
| Tuky | 65,06 g |
| Vláknina | 8,16 g |
| Cholesterol | 214 mg |
| Sodík | 543 mg |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 23,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Zakápneme lžící worcesteru, lžičkou Harissy a třemi lžícemi oleje. Promícháme a dáme do lednice na dvě hodiny. Klidně i více.
Krok 2: Polovinu cibule nakrájíme na proužky, zbytek nadrobno. Rozehřejeme sádlo s kmínem a orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když zesklovatí přidáme česnek, houby, špetku soli a dusíme asi 10 minut.
Krok 3: Houby vytáhneme a do téže rozpálené pánve vsypeme maso a zprudka opečeme. Poté přidáme proužky cibule, nakrájenou papriku a feferonku, kapii, odložené houby a rajčata. Podle potřeby podlijeme vývarem. Vše pomalu dusíme doměkka.
Krok 4: Nakonec rozmícháme škrob s trochou vody a přilijeme k masu. Necháme dvě minutky povařit a dochutíme solí, pepřem, případně worcesterem. Podáváme s bramboráčky nebo hranolky.
Zveřejněno 15. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaťák s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7xn
Moje poznámka
Kaťák s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7xn
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 16 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 27 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 36 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
houby,
kapie,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
česnek,
sádlo,
olej,
harissa,
kmín drcený,
omáčka worcesterová,
škrob kukuřičný,
feferonka,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový
Komentáře (4)