Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Máte - li možnost ochutnat divočáka, neváhejte. Bez obav ho připravte podle našeho receptu. Maso je vynikající, alkohol při marinování umožní masu zkřehnout. Pečená zelenina je pak k řízkům skvělou podzimní přílohou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 480 kJ / 1 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,90 g |
Tuky | 99,20 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 88 mg |
Sodík | 2,06 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 50,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm silné. Naklepeme, potřeme rumem nebo žitnou a poskládáme do uzavíratelné misky. Dáme odležet do chladničky do druhého dne (nebo nejméně na 3 hodiny).
Krok 2: Zeleninu i cuketu očistíme, pokrájíme na hranolky postříkáme trochou olivového oleje. Brambory neloupeme, pouze dobře omyjeme, osušíme, pokrájíme na měsíčky a rovněž zastříkneme olejem. Nesolíme, jen poklademe snítkami čerstvého koření.
Krok 3: Před další úpravou vyjmeme maso včas z chladničky aby došlo před smažením do pokojové teploty. Podrtíme jalovčinky a nakrájíme špek na větší kostky (0,5 x 0,5 cm).
Krok 4: Dáme péct zeleninu a brambory na plechu vyloženém pečicím papírem nebo folií do nahřáté trouby na 180 °C zhruba hodinu před servírováním.
Krok 5: Ke konci přípravy zeleniny začneme připravovat maso. Plátky osolíme, opepříme a okořeníme jalovcem. Obalíme je v hladké mouce. Smažíme zvolna z obou stran ve vyšší vrstvě sádla, do kterého jsme přihodili před obrácením plátků i kostky špeku.
Krok 6: Na posledních pár minut přípravy zasypeme zeleninu i brambory v troubě parmezánem. Jakmile se zapeče, je zelenina hotová.
Krok 7: Plátky masa servírujeme se zeleninou, bramborami, kostičkami vypečeného špeku a pokrájenou jarní cibulkou. Zeleninu ještě přikořenímena talíři směsí na grilovanou zeleninu
Zveřejněno 22. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOv1v
Moje poznámka
Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOv1v
Nejnovější recepty
Kakaová cuketová buchta jako mini zákusek
Přidáno před 10 hodinami
Salát z jablíček a červené řepy
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté knedlíky s borůvkami jako od babičky
Přidáno před 11 hodinami
Květákové placičky se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené žemle s cuketovou smaženicí
Přidáno před 11 hodinami
Plněné řepné listy
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová květáková polévka
RobertM před 1 hodinou
Zapečený sýrový květák
m.vanouskova@seznam.cz před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
alcerm před 8 hodinami
Jablková nutela
Kate86 před 11 hodinami
Paštika z kuřecích jater
brtna před 12 hodinami
Vepřové nudličky s omáčkou
renulka před 12 hodinami
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
MiskaM před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
LucieBicanova před 12 hodinami
Jednoduchý kynutý švestkový koláč
Witoraz před 14 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kattyy před 14 hodinami
Suroviny:
rum,
špek,
jalovec,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
mrkev,
mrkev,
celer,
petržel,
brambory,
cuketa,
rozmarýn,
olej olivový,
parmazán,
koření na grilovanou zeleninu,
cibulka jarní
Komentáře (8)