Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Máte - li možnost ochutnat divočáka, neváhejte. Bez obav ho připravte podle našeho receptu. Maso je vynikající, alkohol při marinování umožní masu zkřehnout. Pečená zelenina je pak k řízkům skvělou podzimní přílohou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 480 kJ / 1 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,90 g |
Tuky | 99,20 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 88 mg |
Sodík | 2,06 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 50,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm silné. Naklepeme, potřeme rumem nebo žitnou a poskládáme do uzavíratelné misky. Dáme odležet do chladničky do druhého dne (nebo nejméně na 3 hodiny).
Krok 2: Zeleninu i cuketu očistíme, pokrájíme na hranolky postříkáme trochou olivového oleje. Brambory neloupeme, pouze dobře omyjeme, osušíme, pokrájíme na měsíčky a rovněž zastříkneme olejem. Nesolíme, jen poklademe snítkami čerstvého koření.
Krok 3: Před další úpravou vyjmeme maso včas z chladničky aby došlo před smažením do pokojové teploty. Podrtíme jalovčinky a nakrájíme špek na větší kostky (0,5 x 0,5 cm).
Krok 4: Dáme péct zeleninu a brambory na plechu vyloženém pečicím papírem nebo folií do nahřáté trouby na 180 °C zhruba hodinu před servírováním.
Krok 5: Ke konci přípravy zeleniny začneme připravovat maso. Plátky osolíme, opepříme a okořeníme jalovcem. Obalíme je v hladké mouce. Smažíme zvolna z obou stran ve vyšší vrstvě sádla, do kterého jsme přihodili před obrácením plátků i kostky špeku.
Krok 6: Na posledních pár minut přípravy zasypeme zeleninu i brambory v troubě parmezánem. Jakmile se zapeče, je zelenina hotová.
Krok 7: Plátky masa servírujeme se zeleninou, bramborami, kostičkami vypečeného špeku a pokrájenou jarní cibulkou. Zeleninu ještě přikořenímena talíři směsí na grilovanou zeleninu
Zveřejněno 22. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOv1v
Moje poznámka
Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOv1v
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Dýňový kompot
Přidáno 26. 9. 2025 14:00:02
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno 26. 9. 2025 12:44:40
Krevety
Přidáno 25. 9. 2025 20:10:32
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová pomazánka na topinky
esso před 33 minutami
Špenát
imzlin@seznam.cz před 58 minutami
Koprová omáčka
Lida.Rose před 1 hodinou
Mokré řezy s kokosem
magnolie před 1 hodinou
Rychlé rohlíky - do hodiny hotové
Veronika_1 před 1 hodinou
Ředkvičkový salát (nejen) se šunkou
KatkaCechova před 2 hodinami
Italská rajčatová polévka
KatkaCechova před 2 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Vera27 před 2 hodinami
Pařížský salát
Martivac před 2 hodinami
Banánovo-jablečná bábovka se skořicí a mandlemi
Palenka před 3 hodinami
Suroviny:
rum,
špek,
jalovec,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
mrkev,
mrkev,
celer,
petržel,
brambory,
cuketa,
rozmarýn,
olej olivový,
parmazán,
koření na grilovanou zeleninu,
cibulka jarní
Komentáře (8)