Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Máte - li možnost ochutnat divočáka, neváhejte. Bez obav ho připravte podle našeho receptu. Maso je vynikající, alkohol při marinování umožní masu zkřehnout. Pečená zelenina je pak k řízkům skvělou podzimní přílohou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 480 kJ / 1 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,90 g |
| Tuky | 99,20 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 88 mg |
| Sodík | 2,06 g |
| Sůl | 5,10 g |
| Sacharidy | 50,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm silné. Naklepeme, potřeme rumem nebo žitnou a poskládáme do uzavíratelné misky. Dáme odležet do chladničky do druhého dne (nebo nejméně na 3 hodiny).
Krok 2: Zeleninu i cuketu očistíme, pokrájíme na hranolky postříkáme trochou olivového oleje. Brambory neloupeme, pouze dobře omyjeme, osušíme, pokrájíme na měsíčky a rovněž zastříkneme olejem. Nesolíme, jen poklademe snítkami čerstvého koření.
Krok 3: Před další úpravou vyjmeme maso včas z chladničky aby došlo před smažením do pokojové teploty. Podrtíme jalovčinky a nakrájíme špek na větší kostky (0,5 x 0,5 cm).
Krok 4: Dáme péct zeleninu a brambory na plechu vyloženém pečicím papírem nebo folií do nahřáté trouby na 180 °C zhruba hodinu před servírováním.
Krok 5: Ke konci přípravy zeleniny začneme připravovat maso. Plátky osolíme, opepříme a okořeníme jalovcem. Obalíme je v hladké mouce. Smažíme zvolna z obou stran ve vyšší vrstvě sádla, do kterého jsme přihodili před obrácením plátků i kostky špeku.
Krok 6: Na posledních pár minut přípravy zasypeme zeleninu i brambory v troubě parmezánem. Jakmile se zapeče, je zelenina hotová.
Krok 7: Plátky masa servírujeme se zeleninou, bramborami, kostičkami vypečeného špeku a pokrájenou jarní cibulkou. Zeleninu ještě přikořenímena talíři směsí na grilovanou zeleninu
Zveřejněno 22. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOv1v
Moje poznámka
Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOv1v
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 3 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Suroviny:
rum,
špek,
jalovec,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
mrkev,
mrkev,
celer,
petržel,
brambory,
cuketa,
rozmarýn,
olej olivový,
parmazán,
koření na grilovanou zeleninu,
cibulka jarní
Komentáře (8)