Pikantní bůček sous - vide
Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s křupavou kůrčičkou a sladce pálivou omáčkou je skvělá volba na víkendové mlsání.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 194 kJ / 2 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 309,57 g |
Tuky | 100,88 g |
Vláknina | 18,76 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 5,18 g |
Sůl | 11,75 g |
Sacharidy | 128,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nakrájíme i s kůží na kostky 2x2 cm.
Papričky nasekáme nahrubo, česnek pokrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na kousky. Krok 2: V misce smícháme med, sójovou omáčku. Přihodíme papričky, cibuli i česnek. Ve vzniklé marinádě obalíme maso. Opepříme. Krok 3: Připravené maso vložíme do vakuovacího sáčku, odsajeme vzduch, zatavíme. V tomto stavu můžeme připravené maso skladovat v chladničce i více jak 3 dny. Krok 4: Pokud chceme pokračovat, rozehřejeme sous - vide lázeň na 75 °C. Vložíme sáček s masem a necháme přístroj pracovat 16 hodin. Krok 5: Po této době bude maso měkké a šťavnaté, cibule i česnek pevné na skus. Můžeme bez otevření sáčku opět skladovat víc než týden v chladničce. Krok 6: Před pokračováním v receptu necháme maso v sáčku ohřát opět na teplotu přes 50 °C. Sáček otevřeme, šťávu slijeme, ohřejeme, dochutíme rybí, chilli a ústřicovou omáčkou. Můžeme nechat i zredukovat a zahustit škrobem namočeným ve vodě. Krok 7: Kostky masa můžeme i s cibulí nechat zkaramelizovat na povrchu v nepřilnavé pánvi. Při slavnostnější příležitosti je můžeme napíchnout jako špíz a krátce opéct na barvu. Krok 8: Podáváme nejlépe s rýží a trochou dochucené šťávy z masa.
Papričky nasekáme nahrubo, česnek pokrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na kousky. Krok 2: V misce smícháme med, sójovou omáčku. Přihodíme papričky, cibuli i česnek. Ve vzniklé marinádě obalíme maso. Opepříme. Krok 3: Připravené maso vložíme do vakuovacího sáčku, odsajeme vzduch, zatavíme. V tomto stavu můžeme připravené maso skladovat v chladničce i více jak 3 dny. Krok 4: Pokud chceme pokračovat, rozehřejeme sous - vide lázeň na 75 °C. Vložíme sáček s masem a necháme přístroj pracovat 16 hodin. Krok 5: Po této době bude maso měkké a šťavnaté, cibule i česnek pevné na skus. Můžeme bez otevření sáčku opět skladovat víc než týden v chladničce. Krok 6: Před pokračováním v receptu necháme maso v sáčku ohřát opět na teplotu přes 50 °C. Sáček otevřeme, šťávu slijeme, ohřejeme, dochutíme rybí, chilli a ústřicovou omáčkou. Můžeme nechat i zredukovat a zahustit škrobem namočeným ve vodě. Krok 7: Kostky masa můžeme i s cibulí nechat zkaramelizovat na povrchu v nepřilnavé pánvi. Při slavnostnější příležitosti je můžeme napíchnout jako špíz a krátce opéct na barvu. Krok 8: Podáváme nejlépe s rýží a trochou dochucené šťávy z masa.
Zveřejněno 17. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůček sous - vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PlL
Moje poznámka
Pikantní bůček sous - vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PlL
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 5 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 6 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Špenátová polévka
brtna před 3 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 4 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 4 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 5 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 6 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 7 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 7 hodinami
Suroviny:
kost,
cibule,
česnek,
omáčka sojová,
med,
chilli paprika čerstvá,
pepř mletý,
omáčka rybí,
ústřicová omáčka,
omáčka chilli,
škrob,
voda
Komentáře (8)
Dělám takhle trhané maso, Zavákuované pomalím 10 hodin ,na Light. Pak vidličkami roztrhám.
PH plně nahradí sous - vide