Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna na paprice

Hodnocení receptu je 4,3 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 669 kJ /
399 kcal
Bílkoviny3,98 g
Tuky37,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 125 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy10,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trošce olivového oleje orestujeme na tenké nudličky nakrájený pórek a cibuli do lehce zlaté barvy, zaprášíme mletou paprikou, majoránkou, osolíme a ještě lehce orestujeme. Krok 2: Přidáme polovinu cizrny včetně nálevu, provaříme a poté rozmixujeme mixérem na kaši. Vložíme zpět do pánve, přidáme zbylou cizrnu, podlijeme smetanou ke šlehání a krátce provaříme. Podáváme například s rýží.

TIP: Na co se používá cizrna?

Zveřejněno 30. 4. 2015

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Pokud pokrm připravujete pro děti:

- cizrna je luštěnina s jemnou oříškovou chutí a jako taková by mohla nadýmat

- v základu receptu je pórek a cibule. Zatímco pórek je možno podávat přibližně od třičtvrtě roku, cibule je o něco agresivnější a doporučuje se od 1 roku.

Mé další recepty najdete na: http://mamavkuchyni.blogspot.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yqD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yqD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrý recept. Jen používám předvařenou sušenou cizrnu, nekupuji v konzervě a majoránku přidávám až na závěr vaření - mám to tak zafixováno, že majoránku vždy až na konec. Moc chutná a i děti zvládají bez řečí ;-)

Přidala jsem ještě na cibulku nastrouhanou mrkev, vynikající.. <3

Díky moc za pochvaly i fotku :-K

Vynikající :yes: přidala jsem žampiony (miluju houby)

Opravdu skvělé jídlo - moc jsme si pochutnali...:-)

TerezaVe: No teda, když chlap pochválí cizrnu, tak to už je něco :-D Díky za vyzkoušení i zprávu :-K

Jídlo velmi mile překvapilo. Bylo výborné i s rýžovou smetanou místo šlehačky (např. pro alergiky na mléko).
Manželovo vyjádření: "To chutná skoro jako svíčková. Chuť je luxusní."
Osobně mi taky chuť připomínala svíčkovou. Batole (2,5 r.) večeři "zblajzlo" bez komentáře. :-)
Díky za recept! :yes:

Ajajda: Díky moc, jsem ráda že chutná :-)

Dnes vyzkoušeno, s rýží a posypané porkem - dcera 1,5 roku dlabala jako fík :) Mně taky chutnalo, posílám bod ;-)

ZFranclova 1. 5. 2015 21:05
To je ale krása, za kterou musím dát bod! Díky.

Tématické fráze:
cizrna na paprice, cizrna recepty, recepty z cizrny, cizrna recept, recept cizrna, cizrna v plechovce recepty, recept na cizrnu, cizrna na paprice recept, cizrna na paprice s ryzi, cizrna plechovka recept, recepty - cizrna, recept na cizrnu na paprice, cizna na paprice, cizrna v plechovce recept, cizrna v plechovce, cizrna pro batole, cizrna - recepty, cizrnové recepty, recepty s cizrnou, recept z cizrny

Suroviny:
cizrna, pórek, cibule, smetana ke šlehání, paprika sušená sladká, sůl, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu