Jitčin ovocný koláč
Řezy koláče s tvarohovo-pudinkovou náplní, ovocem a drobenkou jsou krásné na pohled, i chuťově vyvážené. V náplni je cítit tvaroh i pudink, drobné ovoce v něm je příjemnou, chuťově pikantní tečkou. Korunou řezů je máslem a vanilkou vonící drobenka.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 692 kJ / 5 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,48 g |
Tuky | 179,52 g |
Vláknina | 23,14 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,82 g |
Sacharidy | 765,16 g |
Postup přípravy
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí se lžičkou cukru a lžící mouky a necháme asi 15 minut pracovat. K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké těsto. V míse ho zakryjeme a necháme asi 45-60 minut kynout. Krok 3: Zatím připravíme náplň a drobenku:
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink, vmícháme do něj metličkou tvaroh (nebo ho do náplně vmixujeme ponorným mixérem) a náplň necháme vychladnout. Na drobenku smícháme špičkami prstů všechny suroviny dohromady, až se začnou drobit a žmolkovatět. Krok 4: Připravíme plech na pečení, vymažeme ho sádlem. Krok 5: Vykynuté těsto roztáhneme na celý plech stěrkou nebo rukama, namočenýma ve vodě. Krok 6: Těsto potáhneme tvarohovo-pudinkovou náplní a posypeme drobným ovocem. Celý koláč korunujeme drobenkovým posypem a necháme ho před pečením kratší dobu (cca 20 minut) vykynout. Krok 7: Pečeme ho ve vyhřáté troubě (170-180 °C / cca 25-30 minut – jen do lehkého zhnědnutí okrajů koláče, střed s náplní zůstane vlhký). Krok 8: Podáváme vychladlý, krájený na řezy. Kdo chce, může ještě lehce pocukrovat.
Zveřejněno 22. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitčin ovocný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31w1R
Moje poznámka
Jitčin ovocný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31w1R
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 5 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 2 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 52 minutami
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 1 hodinou
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 1 hodinou
Jahodový džem
Jolinka před 1 hodinou
Hovězí (kližka) na houbách
mb130 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
UnholyKetty před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 2 hodinami
Suroviny:
voda,
majonéza,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
sůl,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
tvaroh měkký,
ovoce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
kůra citronová
Komentáře (6)