Bramborový bochníček
Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do snědení. A ta chuť! Chléb chutná namazaný, stejně jako přikusovaný třeba ke guláši.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 456 kJ / 2 021 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,15 g |
| Tuky | 11,59 g |
| Vláknina | 23,87 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 402,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na kvásek omládek v menší misce dobře promícháme, pak beze zbytku vyškrábneme do formy pekárny a v zavřené necháme hodinu kynout.
Krok 2: K hotovému omládku přidáme do formy pekárny zbytek surovin (nejprve tekuté, pak sypké) a programem bez předehřevu necháme pekárnou jen uhníst hladké těsto.
Krok 3: Pak pekárnu vypneme, necháme těsto v ní zavřené. V zavřené pekárně bude těsto přibližně hodinu kynout.
Krok 4: Hotové těsto na stole propracujeme, vytvarujeme do bochníku a spojem nahoru uložíme kynout do moukou vysypané ošatky.
Krok 5: Po vykynutí (40-50 minut) bochník s oporou ruky opatrně vykulíme na plech s pečícím papírem, postříkáme ho vodou z rozprašovače, můžeme i naříznout a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C / 45-50 minut).
Zveřejněno 25. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový bochníček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB6On
Moje poznámka
Bramborový bochníček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB6On
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 11 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 15 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 16 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno 7. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 20 minutami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 53 minutami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 9 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 14 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 14 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 14 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 15 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 15 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 15 hodinami
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka chlebová pšeničná,
kefír,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
brambory,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (6)