Suroviny
Porce: 8-10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 866 kJ / 2 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,12 g |
Tuky | 37,22 g |
Vláknina | 79,98 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 148,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostky a dáme restovat, nejlépe do širšího kastrolu. Mícháme.
Krok 2: Teď je asi 25 minut čas na nakrájení masa, kostky 3x3 cm, připravit: lžíci sladké papriky a protlaku, lžičku drceného kmínu, půl lžičky tymiánu, 3 stroužky nasekaného česneku…hala bala :)
Krok 3: Když je cibulka krásně tmavá až do hněda a někde se jeví místy mírně spáleně, je hotová, zeslabte zdroj tepla a přidejte drcený kmín, tymián, pár vteřin zasmažte do tuku, česnek také mírně zasmažte (ne dlouho, 30 sekund až minutka-hořkne s barvou), poté sladká paprika 15 vteřin do tuku a rajský protlak, mícháme, vytvoří se hnědo červený ZÁKLAD s odděleným tukem, cca minutka.
Krok 4: Zesílíme plamen a hned přidáme maso 1,5 kg-2 kg : (děleno) 4 prostě následně po 2 minutách 4 x velké hrsti masa, pokaždé zatáhneme, promícháme (1-2 minuty), pokud by vše mělo tendenci se mírně napalovat nevadí, je třeba to odrazit 1 dcl vody či krapet víc, odvařit a pokračovat…nyní přidáme zbytek přísad kromě majoránky a zbytku česneku… promícháme. Zalejte vývarem, vše přiveďte k varu i s mícháním ode dna (MÁTE FINÁLNÍ ZÁKLAD) a poté vařte na mírném až středním ohni či jiném zdroji, 1 a 1/2 hod. až 1 a 3/4 hod.(hovězí) nebo 1 a 1/4 hod.(vepřové) do měkka, ale ne moc úplně měkké, aby se nerozpadlo, nyní můžete (NEMUSÍTE) maso vyndat, guláš přepasírovat, je pak sametově jemný, přidat česnek, zahustit, případně dochutit…sůl opatrně, guláš může mít 15% úbytek tekutiny. Provařte a vráťte maso, vypněte a nadrhněte sušenou majoránku.
Zveřejněno 12. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš, hovězí či vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l971
Moje poznámka
Guláš, hovězí či vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l971
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 9 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 16 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 16 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 18 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chuťovky z listového těsta
marekdd před 32 minutami
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 6 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 9 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 10 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 10 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 13 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 14 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 15 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 15 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí a vepřový guláš,
hovězí guláš,
vepřový a hovězí guláš,
jak dlouho vydrzi guláš,
hovězí veprovy gulaš,
vepřový guláš recept,
48965 top recepty,
vepřový guláš,
hovězí guláš recept,
veprovy gulaš s majorankou,
hovezi gulas jemný,
hovezi a veprovy gulas recept,
vepřový guláš z trouby bez soli,
hovězí guláš recepty,
guláš z hovězí s veprovym,
hovezi veprovy guláš recept,
gulas hovezi veprovy,
gulas hovezi veprovy,
jak dlouho vydrží hovězí guláš,
vepro hovezi gulas
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
vývar hovězí,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
pepř mletý,
masox,
tymián sušený,
paprika sušená pálivá,
majoránka,
Komentáře (4)
Za mě mohu guláš doporučit je opravdu výborný