Čína dle Patrika

patas6811 Kuchař: patas6811

Doba přípravy: 30 minut 6 porcí Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

1 kg kuřecích prsou
3 žloutky
4 lžíce sojové omáčky
2 lžíce worchestru
1-2 lžičky Podravky (Originál)
3 stroužky česneku
1 lžička kari (používám mlýnek)
špička nože chilli či jiné ostré s capsaicinem
3 lžíce oleje (slunečnice, oliva)
100 g škrobové moučky
2 větší mrkve nakrájet na julien (sirky)
bílé zelí nakrájet na nudličky (200-400 g) dle chuti
pórek na finále
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 kg kuřecích prsou nakrájených na tenké plátky (ne nudličky) 3-5 mm napříč prsem potřebuješ toto: Samotná tepelná úprava je to nejdůležitější. Nejprve orestuji na trošce oleje mrkev (2-3 min.), poté přidám trochu kari a po 30-ti vteřinách odrazím troškou vody (ani velkej panák), zredukuji a odeberu bokem.

  2. Každý kousek kuřecího masa obalím ve škrobu, poté z každé strany minutku dvě zarestuji a vyndavám na misku.

  3. Vytřu pánev dočista a na trošce čistého oleje dám zarestovat zelí 2-4 minuty, přidám hotové maso a mrkev, zastříknu sojovou omáčkou, poté zaleju trochou vody či kuřecím vývarem, několikrát protočím a na poslední minutku-dvě přidám ozdobně nakrájený pórek. Výsledek je dle mého názoru úžasný. A to zelí?? Bambusové výhonky strčí do kapsy. Příloha dle chuti : nudle (na trhu mám vyzkoušené VIMIXA NOODLES(Do 40 Kč)Tesco, Albert - excelentní ! Či jasmínová nebo prostě dostupná rýže, hlavně jí udělat bez příchutí, jen se solí, chutí je v číně bambilion.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Čína dle Patrika

  • patas6811 patas6811(autor receptu)

    Cocoska:Díky,na fotkách je ještě nakrájená mladá cuketka,protočená jen minutku dvě je v tom taky bezva:-)

    Odpovědět

  • Cocoska Cocoska(neregistrovaná)

    Moc pěkné, mám vytištěno a brzy vyzkouším. Už dávno jsem přišla na to, že klasické hlávkové zelí je v podobných jídlech výborné:yes::yes:

    Odpovědět

  • patas6811 patas6811(autor receptu)

    Veronika Hrozna:JJ Sojovky může být více:-)samo:-)

    Odpovědět

  • patas6811 patas6811(autor receptu)

    Veronika.Hrozna:Jen žloutky:-)ve škrobu obaluji maso:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Ještě ta vejce-žloutky ??? Předpoklad rozmíchat se škrobem -myslím !Jestli ne ,vyveď mě z omylu ,ale napiš kam s nimi.:-?

    Odpovědět

  • Veronika Hrozna Veronika Hrozna(neregistrovaná)

    Dávám bodík ,líbí se mi recept ! Možná jsem konzervativní,ale zdá se mi 4 lžíce sojovky na kilo masíčka trošku málo ??? Je to potom ochucené ?:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Patas6811: Patas vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
    Tvoje čína se mi líbí, dělám jí hodně podobně a s tím zelím máš pravdu, to je tam hodně fajn:-p Dávám ti 2.bod

    Odpovědět

Tématické fráze: ostra cina original cina recept čína z vepřového masa tesco čína secuan originál čína s kuřecími prsy bezva čína co udelat s kurecim prsem recept na čínu čína recept cina albert patas recept ostra kureci cina excelentní čína čína tesco čína z kuřecího masa bez receptu tesco čína z albertu originál sečuán recepty ostra cina recept čína plátky

Zapomněl/a jsem heslo