Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína dle Patrika

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Přidat do oblíbených patas6811 Přečíst komentáře 7

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 858 kJ /
2 117 kcal
Bílkoviny255,46 g
Tuky63,48 g
Vláknina15,54 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 6,16 g
Sůl15,73 g
Sacharidy124,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na 1 kg kuřecích prsou nakrájených na tenké plátky (ne nudličky) 3-5 mm napříč prsem potřebuješ toto: Samotná tepelná úprava je to nejdůležitější. Nejprve orestuji na trošce oleje mrkev (2-3 min.), poté přidám trochu kari a po 30-ti vteřinách odrazím troškou vody (ani velkej panák), zredukuji a odeberu bokem. Krok 2: Každý kousek kuřecího masa obalím ve škrobu, poté z každé strany minutku dvě zarestuji a vyndavám na misku. Krok 3: Vytřu pánev dočista a na trošce čistého oleje dám zarestovat zelí 2-4 minuty, přidám hotové maso a mrkev, zastříknu sojovou omáčkou, poté zaleju trochou vody či kuřecím vývarem, několikrát protočím a na poslední minutku-dvě přidám ozdobně nakrájený pórek. Výsledek je dle mého názoru úžasný. A to zelí?? Bambusové výhonky strčí do kapsy. Příloha dle chuti : nudle (na trhu mám vyzkoušené VIMIXA NOODLES(Do 40 Kč)Tesco, Albert - excelentní ! Či jasmínová nebo prostě dostupná rýže, hlavně jí udělat bez příchutí, jen se solí, chutí je v číně bambilion.

Zveřejněno 28. 6. 2013 08:17

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína dle Patrika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z4GO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Cocoska:Díky,na fotkách je ještě nakrájená mladá cuketka,protočená jen minutku dvě je v tom taky bezva:-)

Moc pěkné, mám vytištěno a brzy vyzkouším. Už dávno jsem přišla na to, že klasické hlávkové zelí je v podobných jídlech výborné:yes::yes:

Veronika Hrozna:JJ Sojovky může být více:-)samo:-)

Veronika.Hrozna:Jen žloutky:-)ve škrobu obaluji maso:-)

Ještě ta vejce-žloutky ??? Předpoklad rozmíchat se škrobem -myslím !Jestli ne ,vyveď mě z omylu ,ale napiš kam s nimi.:-?

Veronika Hrozna 28. 6. 2013 10:32
Dávám bodík ,líbí se mi recept ! Možná jsem konzervativní,ale zdá se mi 4 lžíce sojovky na kilo masíčka trošku málo ??? Je to potom ochucené ?:-p

Patas6811: Patas vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
Tvoje čína se mi líbí, dělám jí hodně podobně a s tím zelím máš pravdu, to je tam hodně fajn:-p Dávám ti 2.bod

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
ostra cina, original cina recept, čína z vepřového masa, cina albert, tesco čína, originál čína recepty, secuan originál, čína s kuřecími prsy, bezva čína, co udelat s kurecim prsem, čína z kuřecího masa albert, čína recept albert, recept na čínu, čína recept, original čína, čína recepty, červená kari patas, čína originál, čína originál recepty, patas recept

Suroviny:
prsa kuřecí, žloutek, omáčka sojová, omáčka worcesterová, podravka, česnek, koření kari, chilli, olej, moučka škrobová, mrkev, zelí bílé, pórek

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína dle Patrika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z4GO

Přidat fotografie receptu