Minestrone II
Tradiční italská polévka, která spojuje čerstvou zeleninu, těstoviny a bylinky v jedinečný a výživný pokrm. Lehce se přizpůsobí sezónním surovinám a je ideální volbou pro zdravý a sytý oběd nebo večeři.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli, celer, česnek a mrkev nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a zeleninu osmahneme. Vmícháme rajský protlak, ještě chvli restujeme a zalijeme vývarem.
Krok 2: Přivedeme k varu, přidáme kostičky brambor a vsypeme čočku. Vaříme do změknutí. Přidáme propláchnuté fazole a necháme přejít varem.
Krok 3: Z polévky odebereme dvě velké naběračky a rozmixujeme. Rozmixovanu část vrátíme do polévky, přivedeme k varu a zavaříme těstoviny. Vaříme do jejich změknutí (na skus).
Krok 4: Na závěr vložíme baby špenát, již nevaříme.
Dochutíme solí, pepřem a na talíři doplníme polévku strouhaným parmazánem.
Dochutíme solí, pepřem a na talíři doplníme polévku strouhaným parmazánem.
Zveřejněno 15. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Minestrone II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEvE
Moje poznámka
Minestrone II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEvE
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 18 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 16 minutami
Medovníkové koule
evik_svistik před 36 minutami
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 11 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 11 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 12 hodinami
Suroviny:
celer,
cibule,
mrkev,
česnek,
protlak rajčatový,
brambory,
čočka,
fazole bílé,
bobkový list,
parmazán,
těstoviny,
špenát baby,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
sýr parmazán strouhaný,
olej olivový
Komentáře (3)