Minestrone II
Tradiční italská polévka, která spojuje čerstvou zeleninu, těstoviny a bylinky v jedinečný a výživný pokrm. Lehce se přizpůsobí sezónním surovinám a je ideální volbou pro zdravý a sytý oběd nebo večeři.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli, celer, česnek a mrkev nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a zeleninu osmahneme. Vmícháme rajský protlak, ještě chvli restujeme a zalijeme vývarem.
Krok 2: Přivedeme k varu, přidáme kostičky brambor a vsypeme čočku. Vaříme do změknutí. Přidáme propláchnuté fazole a necháme přejít varem.
Krok 3: Z polévky odebereme dvě velké naběračky a rozmixujeme. Rozmixovanu část vrátíme do polévky, přivedeme k varu a zavaříme těstoviny. Vaříme do jejich změknutí (na skus).
Krok 4: Na závěr vložíme baby špenát, již nevaříme.
Dochutíme solí, pepřem a na talíři doplníme polévku strouhaným parmazánem.
Dochutíme solí, pepřem a na talíři doplníme polévku strouhaným parmazánem.
Zveřejněno 15. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Minestrone II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEvE
Moje poznámka
Minestrone II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEvE
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 20 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 23 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 3 minutami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 7 minutami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 35 minutami
Buchta Fešák
LuccHansel před 58 minutami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 1 hodinou
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 1 hodinou
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 4 hodinami
Suroviny:
celer,
cibule,
mrkev,
česnek,
protlak rajčatový,
brambory,
čočka,
fazole bílé,
bobkový list,
parmazán,
těstoviny,
špenát baby,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
sýr parmazán strouhaný,
olej olivový
Komentáře (3)