Domácí houstičky
Na snídani nemůžete podávat nic lepšího, než voňavé a křupavé houstičky. Jsou tak dobré, že je příště upečete rovnou z dvojité dávky. Zvládnout správné zapletení není sice úplně jednoduché, ale když se dílo podaří, budete si připadat jako mistři pekaři.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 270 kJ / 2 455 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,14 g |
Tuky | 65,07 g |
Vláknina | 16,56 g |
Cholesterol | 661 mg |
Sodík | 314 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 379,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech na pečení vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Do misky vlijeme šálek vlažného mléka z odměřeného množství, vsypeme cukr a lžičku mouky, rozdrobíme droždí a vše promícháme. Necháme vzejít kvásek.
Krok 3: Mouku prosejeme do mísy, vmícháme sůl a přidáme kvásek, zbylé vlažné mléko, změklý tuk a rozšlehané vejce. Promícháme a na pomoučeném vále vypracujeme hustší těsto.
Krok 4: Těsto vrátíme do mísy, lehce posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
Krok 5: Vykynuté těsto rozkrájíme na 8 částí a každou z nich pak ještě na 3 kousky, které budeme splétat.
Krok 6: Na pomoučeném prkénku kousky rozválíme a vždy tři válečky spleteme do housky jako cůpek. (Chceme-li tvarovat rohlíky, musíme těsto vyválet na plát, vykrájet trojúhelníky, jeden růžek povytáhnout a rohlík svinout. Nebo z delších válečků vytvarujeme preclíky.)
Krok 7: Upletené housky rozložíme na připravený plech a necháme chvilku kynout.
Krok 8: Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, mákem, kmínem, sezamem nebo vločkami a v troubě předehřáté na 210-220 °C pečeme dozlatova.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí houstičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WW
Moje poznámka
Domácí houstičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WW
Nejnovější recepty
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 13 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 14 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 14 hodinami
Koláčky z listového těsta s dvěma náplněmi
Přidáno před 14 hodinami
Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z mletého masa
DvorMar před 25 minutami
Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Fitulka před 32 minutami
Vajíčkový salát
Sahula před 11 hodinami
Vajíčková omáčka
Sahula před 11 hodinami
Labužnický králík na smetaně
Darwin před 12 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Sarinka56 před 12 hodinami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
mikerose před 13 hodinami
Macecha řezy
vikinka09 před 13 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
TotalMudla před 13 hodinami
Polévka s krupicí a vejcem
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
domácí housky,
recept na domácí housky,
domácí housky recept,
houstičky recept,
houstičky,
domácí housky bez droždí,
kynuté houstičky slané,
domácí housky ze sušeného droždí,
kynuté houstičky,
recept na houstičky,
domací housky rychlé,
rychlé domácí housky,
housky recept,
domácí rohlíky recept,
nejlepší recept na domácí housky,
domací kynuté housky,
domácí housky video,
testo na domaci housky,
slané houstičky,
recept na domácí rohlíky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
mléko,
cukr,
sůl,
máslo,
vejce,
vejce,
sůl hrubá,
mák,
kmín celý,
semínka sezamová,
vločky
Komentáře (57)
Recept ještě nebyl hodnocen 3,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0