Kynuté Honzovy buchty s povidly
Nemusíte zrovna vyrážet do světa, abyste si vychutnali poctivé Honzovy buchty. Kynutá klasika české sladké kuchyně dostane k pekáči plnému pocukrovaných buchet každého mlsala. Zkuste je připravit k obědu, k večeři ale nezbydou.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 888 kJ / 3 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,40 g |
Tuky | 109,88 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 908 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,34 g |
Sacharidy | 439,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, lžičky moučkového cukru a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek.
Krok 2: Mouku, sůl, zbylý moučkový i vanilkový cukr, žloutky, zbylé mléko a vykynutý kvásek zlehka propracujeme. Nakonec přidáme 50 g změklého másla, dobře uhněteme hladké těsto a necháme ho zakryté na teplém místě kynout asi 30-40 minut.
Krok 3: Vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozválíme na 1 cm silny plát, je-li třeba, trochu podsypneme moukou. Rozkrájíme ho na 30 kusů, na každý dáme asi lžíci náplně povidel a zabalíme.
Krok 4: Buchty naskládáme do pekáče spojem dolů. Potřeme je zbylým rozpuštěným máslem svrchu i mezi sebou a necháme ještě kynout asi 15-25 minut.
Krok 5: Pečeme je ve vyhřáté troubě na 190 °C zhruba 20-25 minut. Upečené pocukrujeme a podáváme.
Zveřejněno 16. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KoNM
Moje poznámka
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KoNM
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 4 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 7 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 1 hodinou
Koláč z cukety
Vampi před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 3 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 4 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 6 hodinami
Tématické fráze:
kynuté buchty s povidly,
povidlové buchty,
babiččiny honzovy buchty,
kynuté buchty,
honzovy buchty,
kynuté povidlové buchty,
recept na kynuté buchty s povidly,
kynuté těsto na honzovy buchty,
hrnkové kynuté buchty,
buchty s povidly,
honzovy buchty s mákem,
top recepty honzovy buchty,
kynuté buchty hrnkové,
hrnkove honzovy buchty,
kynute buchty s povidlim,
honzikove buchty,
hrnkova kynuta buchta,
honzovy povidlové buchty,
honzovy buchty recept,
recept honzovy buchty
Suroviny:
droždí,
cukr moučkový,
mléko,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr vanilkový,
žloutek,
máslo,
povidla švestková
Komentáře (40)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Nejsem žádný pekař, ale postupoval jsem přesně podle receptu a povedly se na 1 a jsou výborné, děkuji moc za recept a přidáno foto. 😍🙏
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A promiňte, ale vyjadřujete se jako ti tvorové, které jmenujete ve svém komentáři.
Je zvláštní, když se někdo registruje jen proto, aby přidal sžíravou kritiku, ale dobře, je to jeho právo. Ale vyjadřovat se vulgárně je opravdu zbytečné. I zničující KRITIKU lze opravdu NAPSAT SLUŠNĚ a bez mračna PRAVOPISNÝCH CHYB.