Koblihy bez smažení
Pokud vám smažené koblihy připadají mastné a těžké, můžete je vyzkoušet upéct v troubě. Koblihy, plněné švestkovým džemem, jsou krásně vláčné a po snězení vám v ústech zbyde jejich příjemně sladká chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 344 kJ / 2 472 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,98 g |
| Tuky | 50,50 g |
| Vláknina | 18,36 g |
| Cholesterol | 228 mg |
| Sodík | 586 mg |
| Sůl | 1,43 g |
| Sacharidy | 419,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru a lžící hladké mouky.
Krok 2: Do prosáté mouky přidáme kvásek, vanilkový cukr, moučkový cukr, žloutek, špetku soli a změklou Heru.
Krok 3: Dobře vše rukama nebo v robotu vypracujeme na nelepivé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme těsto kynout alespoň hodinu.
Krok 4: Vykynuté těsto na pomoučeném vále vyválíme na silnou placku, ze které vykrajujeme pomocí skleničky kolečka.
Krok 5: Polovinu koleček poklademe džemem, přikryjeme druhou polovinou koleček a okraje k sobě dobře přitiskneme.
Krok 6: Vzniklé koblihy klademe na plech vyložený pečicí fólií (nebo papírem).
Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 15 minut. Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou.
Krok 8: Hotové koblihy potřeme rumem a posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 12. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy bez smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAgN
Moje poznámka
Koblihy bez smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAgN
Nejnovější recepty
Drůbeží sekaná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 2 hodinami
Diabetická snídaně plná potřebných bílkovin
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
Přidáno před 4 hodinami
Salát z červené řepy, okurek, fazolí a cibule
Přidáno před 5 hodinami
Krém z brambor, mrkve a pórku
Přidáno před 14 hodinami
Kuře na zelí a anglické slanině
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rybí salát s Moravankou
kimlo před 1 hodinou
Třená buchta
Mbabi před 2 hodinami
Katův šleh po mém
pazdera.jaroslav70 před 4 hodinami
Domácí chléb z trouby
magdalenka před 4 hodinami
Ledvinky dušené
Fred2 před 5 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 13 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 15 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 15 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 16 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 16 hodinami
Tématické fráze:
koblihy bez smažení,
smažení koblih,
koblihy recept,
smazeni koblihu,
jednoduché koblihy bez smazeni,
koblihy v cukru,
jak smažit koblihy,
rychlé koblihy bez smažení,
cibulový koláč recept,
domací koblihy bez smažení,
koblihy bez smažení recept,
kdy smazit koblihy 2020,
recept na koblihy bez smazeni,
koblihy bez tuku,
nejlepši koblihy bez droždi,
koblihy bez cukru,
koblihy z hery,
koblížky bez smažení,
smazime na koblihy,
koblihy na dosmažení
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr moučkový,
žloutek,
tuk hera,
cukr vanilkový,
droždí,
sůl,
rum,
džem švestkový,
cukr moučkový
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0