Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami

Jednoduše a poměrně rychle připravený vrstvený koláč z drobenky, hustého pudinku, pokladený voňavými čerstvými jahodami. Snadnou přípravu této dobroty zvládne i naprostý začátečník.

Hodnocení receptu je 4,9 (263×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 062 kJ /
5 512 kcal
Bílkoviny103,00 g
Tuky178,80 g
Vláknina18,80 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 935 mg
Sůl2,92 g
Sacharidy863,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink. Krok 2: Z ostatních přísad vytvoříme drobenku. Do drobenky patří i vejce. Krok 3: Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme dvě třetiny drobenky, zalijeme uvařeným teplým pudinkem. Krok 4: Poklademe jahodami a posypeme zbylým množstvím drobenky. Krok 5: Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40–50 minut.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o jahodách

Zveřejněno 28. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8El

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8El

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (148)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dělala jsem s meruňkami a taky moc dobré.

Moc děkuji za skvělý recept. Koláč je vláčný, jednoduchý. Opravdu výborný👍👍👍😋

Díky za recept! Myslíte, že bych mohla pudink nahradit tvarohem?

steyv: Dobrý večer, určitě, sama jsem koláč takto pekla. Použila jsem 4 vaničky polotučného tvarohu, 80 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, kůru z 1 malého BIO citronu a 1 vanilkový pudinkový prášek jsem rozmíchala v trošce mléka a přimíchala do směsi.

Výborná buchtička, po pročtení komentářů jsem dala též méně cukru a úplně stačí. Ale kdo má rád hodně sladké, tak ať klidně dá podle receptu. Jahody jsem neměla, ale chtěla jsem spotřebovat borůvky z mrazáku, takže je s borůvkami. Až budou jahody, tak určitě ráda zkusím i s jahodami.

Koláč vypadá skvěle, ukládám na sezónu ;)

Ten si je… 👌 Peču opakovaně a vždy má úspěch… 😋😊😃

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Moc dobrý koláč. Dělala jsem na klasický velký plech a nestačila mi drobenka. Ještě jsem si přidělávala, abych pokryla dno bez mezer a měla dost na posyp. Ale jinak moc dobrá buchta, zkusím i s jiným ovocem. 🙂👍

Vynikající a osvěžující dezert. Taky jsem snížil cukr na 150g a stačí. Příště zkusím s borůvkama.

A na konec sladká tečka jahodový koláč:-K Ještě dokud jsou jahody jsem musela zkusit a výborná pochoutka :-K<3

Drobenkové koláče jsou u nás velmi oblíbené <3 a jelikož už máme jahody v plné úrodě, je to jasný, co budu péct :-*

Tak jsem také vyzkoušela a mohu vřele doporučit. <3 Dělala jsem do koláčové formy z poloviční dávky… :-8

Tématické fráze:
jahodový kolač, jahodový kolác s drobenkou, jahodový koláč s pudinkem, kolac s jahodami, drobenkový jahodový koláč, jahodový drobenkový koláč, drobenkový jahodový koláč s pudinkem, jahodovy kolač s pudinkem a drobenkou, drobenkový koláč s pudinkem, koláč s pudinkem, buchta s jahodami a pudinkem, kolac s jahodama, buchta s pudinkem a jahodami, drobenkovy kolac, kolac z mrazenych jahod, koláč s pudinkem a jahodami, koláč s mraženými jahodami, koláč jahodový s drobenkou, jahodová buchta s pudinkem a drobenkou, jahodový koláč s drobenkou recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, tuk hera, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu