Křidélka CFK "Celkem Fajn Kuře"

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 5 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 5 názorů

Suroviny 2 porce

6 ks kuřecích křidélek
Habanero – pálivá omáčka
sůl
hladká mouka
rostlinný olej (ve friťáku)

Postup přípravy receptu

  1. Z křidélek odstraníme pod proudem vlažné vody zbytky peří a jemné kůže (divili byste se, kolik toho prodávaná křídla mají!).

  2. Posypeme jemně mletou solí a promneme s pár kapkami pálivé omáčky. Obalíme v hladké mouce.

  3. Křidélkem trošku zatřepeme, aby se zbavilo zbytečné mouky. Ihned smažíme ve friťáku. Po cca 8–10 minutách vytáhneme, necháme na ubrousku okapat od tuku.

  4. Dáme ještě na chvilku odpočinout do trouby, nastavené na cca 80°C.

  5. Konzumujeme jen tak k pívu. :-)

Poznámka od kuchařky

Tento „recept“ mě donutilo udělat samotné KFC. Ty jejich kyblíky s křidélky, kdy je uvnitř trochu masa obaleného v „tuně“ tvrdé strouhanky, mě už… Však víte. :-) A o rozdílu v ceně také nemá snad už vůbec smysl mluvit…

PS: Kdo nechce pálivá křidélka, tak samozřejmě vynechá tu pálivou omáčku.

PS2: Trojobalu již netřeba (co třeba - to netřeba, vždyť to znáte). :-)

Komentáře k receptu Křidélka CFK "Celkem Fajn Kuře"

Tématické fráze: kuřecí křídla ve fritaku recept na kuřecí křídélky kuřecí křidélka ve friťáku kuřecí ve fritáku smažené kuřecí křidélka ve fritaku křidélka ve fritaku obalene kridelka kureci kridylka ve fritaku smažená křidýlka ve friťáku kuřecí křidélka do friťáku kuře ve frytaku kuře cfk kureci kridylka ve frytaku marinovana kridelka do fritaku kuře recepty kuřecí křidélka recept kuřecí křídla z friťáku kuřecí křídla v fritaku kridilka ve fritaku křupave kuře z fritaku