

Křidélka CFK "Celkem Fajn Kuře"
Suroviny 2 porce
- 6 ks kuřecích křidélek
- Habanero – pálivá omáčka
- sůl
- hladká mouka
- rostlinný olej (ve friťáku)
Postup přípravy receptu
Z křidélek odstraníme pod proudem vlažné vody zbytky peří a jemné kůže (divili byste se, kolik toho prodávaná křídla mají!).
Posypeme jemně mletou solí a promneme s pár kapkami pálivé omáčky. Obalíme v hladké mouce.
Křidélkem trošku zatřepeme, aby se zbavilo zbytečné mouky. Ihned smažíme ve friťáku. Po cca 8–10 minutách vytáhneme, necháme na ubrousku okapat od tuku.
Dáme ještě na chvilku odpočinout do trouby, nastavené na cca 80°C.
Konzumujeme jen tak k pívu. :-)
Poznámka od kuchařky
Tento „recept“ mě donutilo udělat samotné KFC. Ty jejich kyblíky s křidélky, kdy je uvnitř trochu masa obaleného v „tuně“ tvrdé strouhanky, mě už… Však víte. :-) A o rozdílu v ceně také nemá snad už vůbec smysl mluvit…
PS: Kdo nechce pálivá křidélka, tak samozřejmě vynechá tu pálivou omáčku.
PS2: Trojobalu již netřeba (co třeba - to netřeba, vždyť to znáte). :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křidélka CFK "Celkem Fajn Kuře"
-
cekrops:
no, ten náš je na tom stejně, ale děkuji za informaci
-
Jana Dorazinová-Remková:
Tak dneska jsem si chtěl koupit další pálivou omáčku v hyperm. Albert ale už jsem ji tam nenašel. Ale naštěstí jsem ji sehnal v Tesku .(v Brně) .
To jen tak pro informaci.
Ale ten Albert mě teda nas. . . -
cekrops: Fakt?
Podívám se, děkuji!!!
-
Já ji kupuji v hypermarketu Albert
-
Kde bych sehnala omáčku Habanero??? Mám moc ráda pálivé jídlo