Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč

Ještě jste letos nevyzkoušeli rebarboru? Velká chyba, protože v tomto šťavnatém koláči s drobenkou je neodolatelná. Nenápadná zelenina původem z Tibetu dá vašim pokrmům pikantní nakyslou chuť a překrásnou růžovou barvu.

Hodnocení receptu je 4,8 (202×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 35x25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 590 kJ /
4 921 kcal
Bílkoviny93,85 g
Tuky207,52 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 727 mg
Sodík 472 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy660,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Posypeme cukrem, promneme a necháme stát přibližně 20 minut. Zavadne a trochu změkne. Krok 2: Mezitím utřeme celá vejce s cukrem a postupně přidáme olej, jogurt a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Krok 3: Těsto vylijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, nebo na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Na plechu těsto poklademe rebarborou a posypeme drobenkou, kterou připravíme promnutím mouky, cukru a tuhého másla. Krok 5: Pečeme na 160 °C asi 30 minut.

TIP: Vše o rebarboře - reveni

Zveřejněno 23. 4. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yYz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yYz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (172)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Koláč vyborny, ale vůbec nesedí čas pečení, ten je pri te teplotě mnohem delší, téměř dvojnasobny

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Místo prášku do pečiva jsem dala jedlou sodu.

Přidala jsem tvaroh a byl úžasný 😍

Eva S.: moc děkuji, s tvarohem byl určitě skvělý🙂

I když jsem se zařekla, že už péct sladké nebudu, rebarborový koláč prostě musím:-K.
Je skvělý

tara23: mám opravdu velkou radost a moc děkuju, i za fotky🙂 u nás je to stejně, rebarborový prostě být musí a letos dokonce byl už dvakrát - naposledy včera😀

Jednoduchý vyborny recept.Akorat jsem pekla v horkovzdušné troubě 50 minut při teplotě 170 stupňů

Nikdy jsem se k rebarboře nedostala, až kamarádka mi nabalila výslužku domů, takže hned padlo oko na tento recept a je skvělý! :) jednoduchý na přípravu, dokonalý na chuti :)

veronika_straka: moc děkují, mám radost🙂

Bez tohoto koláče si sezonu rebarbory už neumím ani představit:-)

pavlina.simr: to mě moc těší, děkuji🙂, u nás je to taky tak, letos už byl, ale ještě určitě proběhne znovu😀

MarcelaPa: to jsem moc ráda, u nás je to taky tak:-)děkuju i za krásnou fotku;-):-K

Tak jako každý rok, letos znovu. Naše rodina si už bez tohoto koláče nedovede představit jaro.<3

tara23: to jsem moc ráda, rebarbora s jahodami je skvělá kombinace, děkuju za krásnou fotku:-K já jsem ho letos ještě nedělala, ale chystám se na to;-):-)

Upekla jsem zase po roce, tentokrát jsem přidala i jahody :-K<3.
Výborné, sklidila jsem velkou pochvalu :-)

Tématické fráze:
rebarborovy kolac, rebarborovy kolac, výborný od babičky rebarborový koláč, rebarbora recepty, kolac s rebarborou, koláč z rebarbory, recept na koláč z rebarbory, recepty z rebarbory, rebarbora koláč, rebarborový koláč recept, rebarborový koláč recept, rychlý rebarborový koláč, recepty rebarbora, rebarbora recept, rebarbora na koláč, rebarborový koláč s drobenkou, rebarborový koláč s tvarohem, recept na rebarborový koláč, recept na rebarborový koláč, recepty s rebarborou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, olej, kypřící prášek do pečiva, jogurt bílý, rebarbora, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu