Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 934 kJ / 4 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,17 g |
Tuky | 145,52 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 612 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 716,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme vejce s medem, přidáme nastrouhanou na jemno mrkev, rozpuštěný tuk a nescezené rozinky.
Krok 2: Pak přidáme mouku s kypřícím práškem a důkladně promícháme.
Krok 3: Těsto by mělo být husté ale pořád tekoucí.
Zveřejněno 5. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWEL
Moje poznámka
Mrkvový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWEL
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 1 hodinou
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 3 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 6 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečený špenát
chocho před 3 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 3 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 5 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 9 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 9 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 10 hodinami
Tématické fráze:
mrkvový koláč,
mrkvový koláč ze špaldové mouky,
carot cake,
mrkvová buchta špaldová mouka,
carrot cake recept,
mrkvový koláč s citrónovou polevou,
kolač,
carrot cake,
mrkvové koláčky,
mrkvový dort,
mrkvovy moucnik,
mrkvové řezy,
mrkvovej kolac,
mrkvový buchta,
mrkvovy kolac s orechy,
moučníky z mrkve,
mrkvová buchta s mascarpone,
mrkvový,
mrkvové recepty,
mrkvová buchta ze špaldové mouky
Suroviny:
vejce,
med,
mrkev,
cukr,
tuk,
mouka hladká,
kypřící prášek,
rozinky,
rum,
tuk,
mouka
Komentáře (26)
Dobrej, dnes udělala váš mrkvový koláč,ale byla jsem trochu zklamaná,protože je tak trochu dusivý,k čaji bude dobrý,poctivě jsem vše odvážila,tak jsem neudělala žádnou chybu.
Rozhodně tam nedávejte Heru, ale máslo!!
Citrónová poleva :
200 g práškového cukru, 2 lyžice citronóvej šťavy, 1 bielok
Miešať do zhustnutia.
Chystám se na něj
Můžu potvrdit že je to moc dobré, mrkev tam proti očekávání není cítit.
Pokud jde o tuk, tak my dáváme máslo. Jsme silně zaujati proti všem chemikáliím. No a když chcete udělat z oleje pevnou hmotu tak se to bez té chemie neobejde, žejo.